Vi bruger cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Branchekoder

Egenkontrol med kreaturslagterier og oksekødsopskæringsvirksomheder, kontrol af restkoncentrationer, forsegling af transportvogne og containere og fødevarekædeoplysninger.

Branchekoden for kreaturslagterier og oksekødsopskæringsvirksomheder
Branchekoden for kreaturslagterier og oksekødsopskæringsvirksomheder er et struktureret sæt anvisninger, som den enkelte virksomhed (kreaturslagterier og oksekødsopskæringsvirksomheder) kan benytte sig af i forbindelse med etablering og vedligeholdelse af sin lovpligtige egenkontrol.

Branchekoden er tilgængelig for henholdsvis medlemmer og ikke-medlemmer via nedenstående links.

Adgang for medlemmer 

Adgang for ikke-medlemmer

Guide til branchekoden for ikke-medlemmer (pdf)

Kontaktperson: Maj-Britt Albrechtsen
  

Branchekoden for egenkontrol med kontrol af restkoncentrationer
Branchekoden for egenkontrol med kontrol af restkoncentrationer dateret 10. december 2009 beskriver den kontrol slagterierne skal udføre med hensyn til forekomsten af medicinrester i slagtedyr.

Læs:
Branchekode for kontrol med restkoncentrationer i svine-, okse-, fåre- og gedekød (pdf)

Kontaktperson: Jesper Valentin Petersen


Branchekoden for forsegling
Branchekoden for forsegling fastsætter minimumsrammen for virksomheders egen forsegling af transportvogne og containere, der skal foretages af virksomheder for at opretholde uemballeret køds eksportstatus til en række særlige tredjelande med krav om at kød ikke må komme i kontakt med kød som ikke er anerkendt.

Branchekoden kan endvidere anvendes til sikring af sporbarheden under transport af uemballeret, ikke sundheds-mærket opskåret svinekød, forudsat at seglet opfylder kravene til identifikationsmærkets udformning.

Branchekoden udgør en anvisning på en egenkontrol, som dokumenterer korrekt forsegling/afplombering af transportvogne.

Læs:
Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret kød (pdf)

Kontaktperson: Jesper Valentin Petersen 


Branchekode for fødevarekædeoplysninger - svin
Hygiejneforordningen for animalske fødevarer (Europaparlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 853 af 29. april 2004 om særlige hygiejnebestemmelser for animalske fødevarer.) stiller krav om, at landmanden skal stille en række oplysninger om slagtedyrene til rådighed for slagteriet, inden dyrene kan slagtes.

I branchekoden for fødevarekædeoplysninger specificeres det, hvordan informationer om fødevarekædeoplysninger tilvejebringes, og det illustreres, hvordan det dokumenteres, 1) at der er bedt om oplysningerne, 2) at de er kontrolleret og 3) at der er ageret på grundlag af oplysningerne. Branchekoden dækker slagtning af svin

Læs:
Retningslinier/Branchekode – Fødevarekædeoplysninger - Håndtering på svineslagterier (pdf) 

Kontaktperson: Jesper Valentin Petersen 
  

Branchekode for beskyttelse af dyr af svineracen fra modtagelse til aflivning
Denne branchekode er svineslagteribranchens vejledning i god praksis for dyrevelfærd fra modtagelse til aflivning på slagterierne. Branchekoden dækker virksomheder under Danish Crown, Tican og Danske Slagtermestre. Branchekoden, der dækker gældende lovgivning, er udarbejdet ud fra krav anført i Rådets Forordning nr. 1099/2009 af 24. september 2009 om beskyttelse af dyr på aflivningstidspunktet.

Læs: 
Branchekode for beskyttelse af dyr af svineracen fra modtagelse til aflivning (pdf)

Kontaktperson: Jesper Valentin Petersen