Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Mange kinesiske husmødre har griseører

Kilk på billedet for stort format 
Danmark er blandt de største eksportører af svinekød i verden. Alt fra grisene bliver udnyttet - det gælder også de såkaldte ’biprodukter’ som ører, tæer, haler, hoveder, nyrer mv., der er særligt eftertragtede i Kina, hvor de anses for delikatesser i det kinesiske køkken. Og selv om Kina er det land i verden, der producerer flest svin - faktisk lige så mange som resten af verden tilsammen - er det ikke nok til at dække kinesernes behov for svinekød og biprodukter. Derfor har Danmark gennem en årrække opbygget en støt stigende eksport af denne type produkter til det kinesiske marked.

Samlet set var den danske eksport af svinekød til Kina (inkl. Hongkong) i 2009 på 156.500 tons til en værdi af 970 mio. kr., hvoraf størstedelen udgøres af biprodukter.

Kilde: Statistik 2009 svinekød, fra Landbrug & Fødevarer - her.