Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nye oliereserver fundet på landet


klik på billedet for stort format

Den hvidblomstrede raps tiltrækker færre insekter end den gule, og behandlingen med insektmidler kan dermed reduceres. Muligvis så meget, at den hvidblomstrede raps kan dyrkes økologisk. Hvis blot en tredjedel af det nuværende rapsareal fremover bliver dyrket med hvid raps, vil det betyde en reduktion af insekticidforbruget på 10.000 kg årligt.

Dansk rapsolie har en god smag og er sundere end andre planteolier, som fx olivenolie. Og rapsolien falder i forbrugernes smag, hvor den er en oplagt ingrediens i det nye nordiske køkken.

Den hvide raps til produktion af madolie er udviklet i et samarbejdsprojekt mellem DLG Food, Dragsbæk, Knold og Top ApS og Landbrug & Fødevarer.

Læs mere om udviklingsprojektet og hvid raps til koldpresset rapsolie:

Hvid rapsolie – ny smag til det nordiske køkken – på GUDPs hjemmeside