Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Landbrug & Fødevarer har en lang række forslag til, hvordan fødevareklyngen kan være med til at opnå resultater på FN's verdensmål. Foto Colourbox.com

Hækkerup: L&F vil sikre fødevarer til verdens voksende befolkning

Vi må alle tage et ansvar for at sikre fødevarer til en voksende befolkning i verden, siger Karen Hækkerup, adm. direktør for Landbrug & Fødevarer. Erhvervsorganisationen har netop færdiggjort sit udspil til national handlingsplan på ”2030 dagsordenen for bæredygtig udvikling og FNs verdensmål”.

Befolkningen i verden stiger, og det sætter pres på efterspørgsel af fødevarer og dermed produktionen. En bæredygtig landbrugs- og fødevaresektor står derfor centralt i forhold til at opnå resultater på FN's verdensmål.

- Det er vigtigt, at vi er med til at tage ansvar og bidrage med sunde, sikre og bæredygtige fødevarer og løsninger, siger Karen Hækkerup, adm. direktør for Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

- Cirkulær økonomi er et godt eksempel på, hvordan landbrugs- og fødevaresektoren kan være med til at nå verdensmålene. Danmark har en lang tradition for bæredygtig, intensiv produktion af råvarer til mad, foder, materialer og energi og kan være med til at sætte den globale norm for ”best practise” for teknologiske løsninger til en fremtidig produktion, så der er mad nok til alle.

I september 2015 vedtog verdens regeringsledere i FN en ambitiøs dagsorden, der frem mod 2030 sigter mod en mere bæredygtig verden. Verdensmålene udgør 17 konkrete mål.

Landbrug & Fødevarer har på vegne af fødevareerhvervet udvalgt to verdensmål, som har den mest direkte relevans for den danske fødevareklynge – både på den nationale dagsorden og den internationale indsats. De udvalgte mål er verdensmål # 2 og verdensmål #12, som har fokus på at stoppe sult, opnå fødevaresikkerhed og forbedret ernæring og fremme bæredygtigt landbrug. Det sidste mål har fokus på bæredygtigt forbrug og produktionsformer.

Landbrug & Fødevarer har en lang række forslag til, hvordan fødevareklyngen kan være med til at opnå resultater på FN's verdensmål, og det er bl.a.

  • Flere danske teknologiløsninger og knowhow ud i verden
  • Flere sunde og sikre fødevarer på verdensplan
  • Forskning og innovation er platformen for bæredygtighed
  • Styrket dansk viden i europæiske standarder
  • Effektiv ressourceudnyttelse – teknologiske løsninger til en cirkulær økonomi
  • Mindre madspild
  • Optimeret udnyttelse af vandforbrug i fødevareproduktion
  • Danmark som foregangsland for klimavenlig landbrugsproduktion
  • Kickstarte bioøkonomi og fokus på renewable energy

Fremadrettet vil Landbrug & Fødevarer integrere verdensmålene i den løbende indsats for at sikre en endnu mere bæredygtig fødevareproduktion samt i internationale samarbejder og projekter.

Læs L&F's oplæg 'Fødevareklyngens indspil til national handlingsplan på 2030 dagsordenen for bæredygtig udvikling og FN’s verdensmål' på dansk eller engelsk

Seneste nyt fra lf.dk