Vi bruger cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Publikationer om svinekød

Publikationer om svineproduktion og svineslagtning, bl.a. årsstatistik, Kvalitetshåndbog og EU-Benchmark.

Højreklik på linket og vælg "Gem destination som", hvis du ønsker at downloade en pdf.

 

The food safety value of de-boning finishing pig carcasses with lesions indicative of prior septicaemia

A.K. Bækboa, J.V. Petersena, M.H. Larsenb, L. Albana,b

aDanish Agriculture & Food Council, Axeltorv 3, 1609 Copenhagen V, Denmark
bDepartment of Veterinary Disease Biology, University of Copenhagen, Stigbøjlen 4, 1870 Frederiksberg C, Denmark

 pdf til download
 

Undersøgelse af udbening af søer
Er det nødvendigt at udbene søer, hvor der findes tegn på tidligere tilstedeværelse af blodforgiftning?

Af Tanja Østergaard Pedersen1, Anne Kristine Bækbo2, Marianne Halberg Larsen3, Jesper Valentin Petersenog Lis Alban5

1Københavns Universitet
2
Landbrug & Fødevarer
3Lektor, Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, Københavns Universitet
4Specialkonsulent, Landbrug & Fødevarer
5Chefforsker, Landbrug & Fødevarer og adjungeret professor, Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, KU SUND

 pdf til download
 

Restkoncentrationer af hormoner, forbudte stoffer og miljøgifte i kød og slagtedyr under EU-direktiv 96/23
En beskrivelse af overvågningen og tekniske muligheder for effektivisering.

Af Marie van Maarschalkerweerd, Anne-Mette Olsen, Annette Dresling & Lis Alban, Fødevare- og Veterinære Forhold

pdf til download 
 

Svineproduktion i et europæisk perspektiv
En sammenligning af dansk svineproduktion med vilkårene for svineproduktion i andre udvalgte lande på parametre som dyrevelfærd, fødevaresikkerhed, sundhed, miljø og kontrol.

Den danske udgave sammenligner svineproduktion i Danmark, Sverige, England, Tyskland, Holland, Belgien og Polen.

Rapporten findes desuden på tysk, engelsk og svensk - se nedenfor

pdf til download
  Den engelske udgave sammenligner landene: Danmark, England, Holland og Tyskland pdf til download
  Den tyske udgave sammenligner landene: Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Polen og Spanien   pdf til download
  Den svenske udgave sammenligner svineproduktion i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen.  pdf til download

Kvalitetshåndbog
Denne kvalitetshåndbog beskriver det produktkoncept, der danner grundlaget for produktion af dansk svinekød. Den er skrevet til købere af dansk svinekød og andre med interesse for dansk svinekødsproduktion. 150 sider.

Udover på dansk findes kvalitetshåndbogen på engelsk, tysk, svensk og russisk:


Engelsk - pdf

Tysk - pdf

Svensk - pdf

Russisk - pdf
pdf til download (Dansk)

All in one - Fem skridt til bedre svinekød
Faktablad med kortfattet information om dansk svinekød med fokus på dyrevelfærd, kvalitet, fødevaresikkerhed, bæredygtighed - miljø og klima, samt leveringssikkerhed.

Findes på dansk, svensk, tysk og engelsk

2 sider (A4)

pdf på dansk 

pdf på svensk 

pdf på tysk 

pdf på engelsk

"Din A til Z om dansk svineproduktion"
Folderen "Din A til Z om dansk svineproduktion" er et lille opslagsværk, der nemt, hurtigt og overskueligt giver læseren viden om det særlige ved dansk svineproduktion. Læseren bliver klogere på: Kødkvalitet, Fødevaresikkerhed, Dyrevelfærd og Klimavenligt svinekød
Pdf til download

Fakten zur dänischen Schweineproduktion / Fact File Danish pig production
Denne fact file om svineproduktion beskriver kort det produktkoncept, der danner grundlaget for produktion af dansk svinekød. Den er skrevet til købere af dansk svinekød og andre med interesse for dansk svinekødsproduktion. 15 sider.

Henholdsvis på tysk og engelsk

Pdf på tysk 

pdf på engelsk  

Svinesektorens konkurrenceevne 2011
Den danske svinesektor har en global stærk placering og har stor samfundsmæssig betydning i form af blandt andet beskæftigelse, eksport og dermed valutaindtjening.
Pdf til download

Global Red Meat Standard GRMS-brochuren indeholder en introduktion til Global Red Meat Standard. GRMS er en kommerciel kvalitetsstandard, som er ejet og drevet af Landbrug & Fødevarer. Standarden er udviklet i samarbejde med den danske kødsektor og målrettet slagterier globalt.
4 sider. Kun på engelsk.

 

Pdf til download 

Food Safety 
Denne brochurer handler om fødevarersikkerhed i den danske svinesektor med fokus på hele kæden fra stald til slagt. Brochuren beskriver bl.a. danske tiltag mht. Salmonella, antibiotika og resistensudvikling.
24 sider.

Engelsk:
Pdf til download 

Tysk:
Pdf til download

Animal Welfare 
Denne brochure handler om dyrevelfærd i den danske svinesektor. Bl.a. beskrives den danske lovgivningen indenfor svineproduktion i forhold til EU-lovgivningen. Derudover kan der findes information om danske transportbetingelser, forskning og fakta om dansk svineproduktion.
20 sider.

Engelsk:
Pdf til download

Tysk:
Pdf til download

Svensk:
Pdf til download

Danske grisars miljöpåverkan
Danska grisars miljöpåverkan er en brochure lavet specielt til det svenske marked. Den beskriver danske miljø- og klimatiltag i svinesektoren og sammenligner med miljøkrav i Sverige.
8 sider. Findes kun på svensk pdf
Pdf til download

Assessment of risk associated with a change in meat inspection
Is mandatory palpation of the liver and lungs a necessary part of meat inspection in finisher pigs?
Af Goncalo Pacheco1, Amanda Brinch Kruse2, Jesper Valentin Petersen1, Lis Alban1
1: Danish Agriculture & Food Council
2: University of Copenhagen

pdf til download

Kan man undlade at palpere tarmlymfeknuder hos slagtesvin i forbindelse med kødkontrol?
Af Lis Alban, Birthe Steenberg, Jesper Valentin Petersen og Susanne Jensen

Pdf til download (dk)

pdf download (uk)

Epidemiological Evaluation of the Residue Surveillance Program in Danish Pigs
Af Filipa Matos Baptista, Lis Alban, Anne-Mette Olsen og Jesper Valentin Petersen.

pdf til download

Assessment of risk for humans associated with Supply Chain Meat Inspection - The Danish  Way
Af Lis Alban, Charlotte Vilstrup, Birthe Steenberg, Henrik Elvang Jensen, Bent Aalbak, Flemming Thune-Stephensen og Susanne Jensen.

Pdf til download