Vi bruger cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Æg er lig med sundhed, mener flere og flere danskere

Antallet af danskere, der forbinder æg med sundhed, er steget med 18 procent siden 2011. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.

Opfattelsen af, at æg er sunde, har været stærkt stigende hos forbrugerne de seneste fem år. I 2011 forbandt 46 procent æg med sundhed, og i 2016 var det steget til 64 procent. Det viser en ny analyse, som analysebureauet Norstat har lavet for Landbrug & Fødevarer.

Anina Kjær, der er seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder i Danske Æg, er glad for udviklingen og siger:

- Tidligere har flere forbrugere forbundet æg med for eksempel forhøjet kolesteroltal, men den bekymring er trådt i baggrunden til fordel for andre ernæringsmæssige fordele ved æg.

Der har tidligere været en række myter og bekymringer omkring æg. Én af de mere sejlivede myter er, at æg forhøjer kolesterol. Den bekymring og myte bliver fortsat mindre og mindre. For fem år siden forbandt 63 procent af de adspurgte æg med forhøjet kolesterol. Det tal er nu 23 procent og altså knap en fjerdedel.

Der er gået sport i æg
Forbrugere, der synes, at æg er sunde, forbinder den hvid-gule spise med mæthed, vitaminer og som værende gavnligt for kroppens ydeevne. Ifølge undersøgelsen er forbrugerne især vilde med æg på grund af proteinindholdet. Hele 70 procent svarede, at æg hjælper dem med at få proteiner nok.

- Æg nyder godt af den aktuelle sundhedsbølge, hvor der er fokus på, at kost og motion skal hænge sammen. Flere kobler dét at spise æg sammen med at få mad med proteiner og en god mæthedsfornemmelse, siger Anina Kjær.

Undersøgelsen viser også, at det især er kvinder og yngre forbrugere under 30 år, der mener, at æg er godt at spise enten før eller efter sport.

Læs hele undersøgelsen her

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk