Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Rullegræsproducenter får igen den såkaldte græsundtagelse

Rullegræsproducenter kan igen blive omfattet af undtagelsen for grønne krav.

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen skærpede i 2016 reglerne for rullegræsproducenter og grønne krav. Det betød, at arealer med rullegræs ikke indgik i afgrødekategorien ”græs eller andet grøntfoder”, men fik sin egen afgrødekategori.

Dermed kunne ansøgere med rullegræs ikke være omfattet af undtagelsesbestemmelsen under kravet om flere afgrødekategorier og kravet om miljøfokusområder (MFO). Denne undtagelsesbestemmelse gælder, såfremt ansøgerens omdriftsareal består af mere end 75 procent græs eller andet grøntfoder.

Landbrug & Fødevarer har taget problemstillingen op med styrelsen. Som følge af Landbrug & Fødevarers henvendelse er problemstillingen blevet løst, og rullegræsproducenter kan derfor igen blive omfattet af den såkaldte græsundtagelse.

Ændringen vil gælde bagudrettet. Landbrugs & Fiskeristyrelsen skriver derfor ud til alle rullegræsproducenter. I det omfang ændringen kan få betydning for støtteudbetalingerne i 2016, vil sagen blive genoptaget af styrelsen.

Maria Skovager Østergaard

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk