Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Landbruget kaster stjernedrys over dansk gastronomi

Landbrug & Fødevarer deltager i hyldesten af dansk gastronomi, når der uddeles Michelinstjerner til de nordiske restauranter 19. februar i København.

Vadehavslam med danske kartofler, krogmodnet oksehøjreb fra Himmerland eller syddansk ost i verdensklasse. Alt sammen er det elementer, du kan finde på nogle af landets bedste restauranter. Gode danske lokale råvarer.

Landbrug & Fødevarer deltager i hyldesten af det ypperste indenfor dansk gastronomi, når den legendariske franske madguide Michelin uddeler stjerner til de nordiske restauranter den 19. februar i København. Dansk landbrug har valgt at kaste sig ind i stjerneuddelingen, for at sætte fokus på de landmænd, der leverer råvarerne til restauranterne. For uden verdens bedste råvarer, er det svært at lave lokalt baseret gastronomi i topklasse.

- Landmænd har et sublimt samarbejde med mange af de toprestauranter, vi er så stolte af i Danmark. Vi vil gerne være med til at fejre dem, der hver dag laver små kunstværker ud af dansk landbrugs hårde arbejde. Og så synes jeg også, at vores landmænd fortjener et skulderklap, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Uddelingen af de nordiske Michelin-stjerner foregår i år på Københavns Rådhus, hvor 29 stjerner skal forsvares.

- Når Michelin i har valgt at uddele de nordiske stjerner i København, er det ikke bare en anerkendelse af, at Danmark er det nordiske land med flest stjerner. Det er også en cadeau til alle dem, der hver dag knokler for at producere fødevarer i verdensklasse. Dette er en hyldest til alt det, vi kan i Danmark, siger Karen Hækkerup.

Selvom det ikke er alle forundt at have råd til at købe sig til en Michelin-oplevelse, håber Karen Hækkerup, at flere kan få øjnene op for kvaliteterne i danske råvarer.

- Med vores engagement i uddelingen af Michelin-stjernerne håber jeg både, at kunne inspirere endnu flere landmænd til at tænke i, hvordan de kan samarbejde med lokale kokke. Og så ville det da også være skønt, hvis flere danskere kan blive inspireret til at servere Michelin-gulerødder eller Michelin-gris hjemme ved middagsbordet. Vi har nemlig råvarerne i hele landet, siger Karen Hækkerup.

Landbrug & Fødevarer er Premium Partner ved Michelins nordiske stjerneuddeling

For yderligere info: Søren Andersen, pressechef, Landbrug & Fødevarer, 21567011 eller sand@lf.dk

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk