Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Fakta

Fakta om den danske jordbrugs- og fødevareforskning.

I 2010 udførte Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling en kortlægning af dansk fødevareforskning. Nedenfor fremgår nogle fakta om den danske fødevareforskning.

  • Jordbrugs- og fødevareforskning omfatter ca. 1300 offentlige og ca. 2200 private årsværk.
      
  • Virksomhedernes udgifter til jordbrugs- og fødevareforskning, udvikling og innovation udgør årligt 2,1 mia. kr. Tilsvarende anvendes der i den offentlige sektor ca. 1 mia. kr.
       
  • Forskningen udføres foruden hos virksomhederne bl.a. på de fem fødevareaktive universiteter og på GTS-institutter. 
       
  • I offentlig regi eksisterer flere forskningsprogrammer (se nedenstående figur). For yderligere information om forsknings- og innovationsprogrammer klik her (se emnerne Forskning & uddannelse samt Tilskud)
      
    Kilde: Kortlægning af dansk fødevareforskning 

Fødevareplan - en plan for fødevareforskning, -udvikling og -demonstration
Videnskabs- og Fødevareministeriet har med hjælp fra en faglig følgegruppe, hvor Landbrug & Fødevarer var repræsenteret, udarbejdet en ny plan for fødevareforskningen, der skal udvikle fødevareområdet.

Planen indeholder en vision samt ti anbefalinger til videreudvikling af det allerede veletablerede samarbejde på området.

Publikationen er ikke trykt, men kan ses her (downloades)

Sammenhængen i det  offentlige forsknings-, innovations- og erhvervsfremmesystem (klik på figuren for at se den i stort format):