Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Se de danske Michelinrestauranter 2018 - og hvem der leverer råvarerne

Landbrug & Fødevarer er Premium Partner ved årets uddeling af nordiske Michelinstjerner. Kortet nedenfor viser nogle af de landmænd, der leverer råvarer til de danske gourmetrestauranter. Partnerskabet mellem L&F og Michelin er i sandhed indbegrebet af udtrykket "fra jord til bord" og at Michelins udgivelse af den nordiske guide rykker til København, er et udtryk for det tårnhøje danske niveau, både ift. råvarer og køkkenkompetencer.

Men ambitionsniveau og talent er ikke nok – og dette faktum bliver gentaget år efter år: Uden gode råvarer er chancerne for at opnå de anerkendte stjerner lig med nul. Det første kriterium som vejleder madanmelderne i deres bedømmelse er netop kvaliteten på råvarerne. Et Michelinkøkken stiller derfor enormt store krav til de råvarer, der leveres, og danske landmænd og fødevareproducenter indtager dermed en central rolle ift. at løfte det gastronomiske niveau i Danmark.

(Kortet er ikke komplet. Hvis du som landmand eller fødevareproducent leverer råvarer til en Michelinrestaurant hører vi gerne fra dig. Skriv til jael@lf.dk).

Sorry, your device does not support this feature.

Sortering

 

Mød et par af  råvareleverandørerne: 


Mogens Hansen, Gartneriet Marienlyst, Michelinleverandør af grøntsager
  

Christian Petesen, Debelgaard, Michelinleverandør af mælk

   
Prøv selv kræfter med Michelinkokkenes opskrifter
Michelinstjernerne gælder selvfølgelig landets toprestauranter, men nu kan du faktisk også selv få et drys stjernestøv. På Landbrug & Fødevarers forbrugerhjemmeside voresmad.dk er der en række opskrifter, som noma's køkkenchef René Redzepi har udviklet.

Prøv for eksempel kræfter med Grønkålssuppe med svinekam, Svineskank med løg og ærter eller Glaserede kæber med selleri – det vil helt sikkert aftvinge respekt. Du kan finde flere opskrifter af René Redzepi på voresmad.dk

Også Paul Cunningham, som er køkkenchef på Henne Kirkeby Kro, har udviklet opskrifter til vores mad.dk. Hvad med at prøve Terrin af svinekæber, hummer og foie gras, Røget svinemørbrad med rosmarin eller Colaglaserede kinder, karamelliseret tomatgelé og peber nougatine?

Find flere opskrifter af Paul Cunningham