Vi bruger cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

20.000 under uddannelse til fødevareklyngen

Der er omkring 50 uddannelser indenfor landbrug- og fødevareområdet. 20.000 unge er under uddannelse til en af dem. Veluddannede ansatte er en del af videngrundlaget for erhvervet.

Landbrugsassistent, husdyr, planteproduktion, jordbrugsmaskinfører, produktionsleder, agrarøkonom, dyrepasser, produktionsgartner, væksthusgartner, skov- og naturtekniker, ernæringsassistent, gastronom (kok), tjener, bager, konditor, detailslagter, smørrebrød og catering, mejeriassistent, jordbrugsteknolog, miljø og natur, agroteknik, landskab og anlæg, jordbrugsøkonomi og driftsledelse, mejerist, fødevareteknolog, ernæringsteknolog, mejeriteknolog, procesteknolog, levnedsmiddeltekniker, mejeritekniker, professionsbachelor i jordbrugsvidenskab biologi (husdyr/miljø) eller økonomi, professionsbachelor i ernæring og sundhed, fødevareingeniør, mejeringeniør, agrobiologi, agro-environmental management, landinspektør, skov- og landskabsingeniør, jordbrugsøkonom, bachelor i naturressourcer, have- og parkingeniør, husdyrvidenskab, naturforvaltning, agronom, miljø- og ressourceøkonomi, skovbrugsvidenskab, landskabsarkitektur, veterinærmedicin, fødevarevidenskab, fødevareinnovation og sundhed, human ernæring, klinisk ernæring, Integrated food studies, molekylær ernæring og fødevareteknologi.. Hertil kommer alle arbejdsmarkedsuddannelserne.

Der er rigtig mange uddannelser inden for fødevareklyngen. Veluddannede medarbejdere er en del af vidensgrundlaget for fødevareklyngen. Danmark har brug for innovative unge med uddannelser, der kan omsættes til vækst og arbejdspladser.

Årligt er omkring 20.000 i gang med en af de ca. 50 uddannelser inden for jordbrug og fødevarer. De dækker hver især over et meget bredt spektrum af uddannelse lige fra kortvarige AMU uddannelser over praktisk / håndværksorienterede til teoretiske og akademiske uddannelser.

Uddannelserne er struktureret som det øvrige uddannelsessystem med et erhvervsuddannelsesspor, et akademi-/professionsspor og et akademisk spor. De ca. 50 forskellige uddannelser er fordel på ca. 20 erhvervsuddannelser og ca. 30 korte, mellemlange og lange videregående professions- og akademiske uddannelser.

Desuden er der AMU uddannelserne, som er uddannelsestilbud både til faglærte og ufaglærte. Der en hel serie af kurser indenfor fødevareområdet, bl.a. hygiejnekursus, forskellige kurser i produktion af mad, detailforarbejdning og industrislagtning. Ofte er der tale om forholdsvis korte kurser på dage eller uger. Arbejdsmarkedsuddannelser er en god mulighed for at blive fagligt opgraderet eller erhverve nye kompetencer og færdigheder.

Læs mere om nogle af de mange fødevareuddannelser på foodcareers.dk

Fødevareklyngen beskæftiger desuden mange med andre uddannelser, fx håndværkere, salg og marketing, DJØF’ere, regnskabsuddannede, ingeniører, samfundskandidater, kommunikationsuddannede – stort set alle uddannelser er repræsenteret inden for erhvervet.