Vi bruger cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nyheder om økologi

Se nyheder om økologi fra Landbrug & Fødevarer.

2017

03. jan 2017
Efterspørgslen efter økologiske varer stiger fortsat. Og i 2016 købte mænd og kvinder stort set lige ofte økologiske varer. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.

2016

21. dec 2016
I stedet for at lancere et nyt, privat økologimærke, som Økologisk Landsforening vil, skal vi i stedet videreudvikle økologien ved at styrke det fælles røde Ø, skriver Hans Erik Jørgensen, formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion.
PRESSEMEDDELELSE - 19. dec 2016
Miljø- og fødevareministeren vil nu ændre reglerne for økologisk honningproduktion, så det bliver lettere at producere dansk øko-honning. Det glæder Landbrug & Fødevarer der siden 2012 har kæmpet for at forbedre forholdene for de økologiske biavlere og deres samarbejdsmuligheder med de økologiske landmænd.
16. dec 2016
Økologien skal først og fremmest udvikles via positive tiltag, og ikke ved at gøre det vanskeligt at være landmand – hverken økologisk eller konventionel, skriver Hans Erik Jørgensen, formand for Økologi-sektionen i Landbrug & Fødevarer, i en kommentar til Økologisk Landsforenings ti-punktsplan.
PRESSEMEDDELELSE - 07. dec 2016
2015 blev endnu et rekordår for eksport af dansk økologi. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fra 2014 til 2015 steg eksporten af dansk økologi med 15 pct. og udgør nu to milliarder kroner. Udlandet har for alvor fået smag for dansk økologi, mener Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 28. okt 2016
Danske landmænd vil i stigende grad omlægge til økologisk landbrug. I alt vil 1.128 landmænd næste år omlægge cirka 40.000 hektar til økologi, viser ny opgørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet. Stigende efterspørgsel og fordelagtige priser er en stor del af forklaringen, mener formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion.
PRESSEMEDDELELSE - 27. okt 2016
De danske økologiske svineproducenter har forbedret deres overskud med knap to millioner kroner på ét år. Det viser nye tal fra Landbrug & Fødevarers videnscenter, SEGES.
PRESSEMEDDELELSE - 19. okt 2016
Den danske eksport af økologiske fødevarer til Frankrig er fordoblet på fem år, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer. Eksporten nåede i 2014 op på 118 millioner kroner.
12. okt 2016
Landbrug & Fødevarer glæder sig over politisk velvilje til at løse problem med rester af plantebeskyttelsesmidler på frugt.
PRESSEMEDDELELSE - 05. okt 2016
Tyskland er det femte største marked i EU, når det kommer til forbrug på caféer, restauranter og af take-away. Med en samlet omsætning på over 40 milliarder euro årligt spår Landbrug & Fødevarer derfor også økologi-eksporten til den sektor en lys fremtid.
16. sep 2016
De økologiske mælkeproducenter kan se frem til pæne tal på bundlinjen i 2016 og de næste to år.
27. aug 2016
Nu kan danske landmænd få vurderet, hvor bæredygtigt deres landbrug er. Og danske forbrugere kan blive klogere på, hvor bæredygtige deres indkøb er. Et internationalt anerkendt analyseredskab, der kan måle bæredygtighed, er rykket ind i dansk landbrug. 60 landmænd har allerede fået målt deres bæredygtighed.
10. aug 2016
Til næste år kan man sandsynligvis opleve dansk økokanin på tallerkenen. De første økokaniner er netop blevet slagtet, og interessen for økologisk kaninproduktion er stor.
PRESSEMEDDELELSE - 13. jul 2016
En del af udviklingen i dansk økologi står lige nu i venteposition. Årsagen er, at Europa-Parlamentet, Ministerrådet og EU-Kommissionen ikke kan nå til enighed om de fremtidige økologiregler, der skal gælde for alle europæiske landmænd. Landbrug & Fødevarer ærgrer sig over den lange sagsgang og presser på for en snarlig løsning.
11. jul 2016
Produktionen af økologisk mælk stiger. Samme vej går det med de ø-mærkede mejeriprodukter. Særligt salget til storkøkkener og eksportmarkederne har fremgang.
05. jul 2016
Nye tal fra NaturErhvervstyrelsen viser, at 57 procent af det der gror på de økologiske marker, er grovfoder, helsæd og græs. Det er afgrøder, der fører til mere biodiversitet, og som der kommer flere af, i takt med at det økologiske areal vokser, vurderer landbrugets videnscenter SEGES.
PRESSEMEDDELELSE - 08. apr 2016
”Fri”, Frilands til dato største kampagne for økologi, viser at virksomheden virkelig tager markedsføringen af dansk økologi seriøst. Det mener Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 31. mar 2016
Dansk økologi er i vækst og danske landmænd ansøger i stigende grad om at lægge om til økologi. Men arbejdet med at lægge om risikerer at blive sat væsentligt ned i tempo, fordi NaturErhvervstyrelsen i år ikke laver en ekstra ansøgningsrunde for nye økologer. Det vurderer Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 18. mar 2016
En konstant langsigtet udvikling af dansk økologi er afgørende, hvis Danmark fortsat skal være verdensmestre i økologi. Det mener Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, der glæder sig over at miljø- og fødevareministeriet nu afsætter 20 millioner kroner til forskning og udvikling inden for økologi.
23. feb 2016
Alt peger på, at japanerne vil købe flere økologiske fødevarer i de kommende år – ikke mindst fra Danmark, der er kendt for troværdig økologikontrol, fødevaresikkerhed og kvalitet, påpeger økologiekspert.
08. feb 2016
Familier med børn har en større tendens til at prioritere økologi, viser tal fra Danmarks Statistik. For familien Andersen på Christianshavn var det netop, da de blev forældre, at det økologiske forbrug eksploderede.
04. feb 2016
Ny folder på 5 sprog om dansk økologi skal hjælpe virksomhederne med at få hul igennem ude på eksportmarkederne.

2015

PRESSEMEDDELELSE - 07. dec 2015
2014 blev endnu et rekordår for økologi-eksporten. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fra 2013 til 2014 steg eksporten af dansk økologi med 12 pct. Udlandet har for alvor fået smag for dansk økologi, mener Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 25. nov 2015
Er dansk økologisk mælk og kød produceret med omtanke for miljø, klima og arbejdsmiljø? Det kan et internationalt analyseredskab nu dokumentere. Værktøjet hedder RISE og bruges i 47 lande. De første 60 danske landmænd har allerede fået udarbejdet en analyse der beviser, hvor bæredygtige de er. Til næste år kan forbrugerne også se det.
PRESSEMEDDELELSE - 25. nov 2015
Dansk økologi har stor succes, men også sine udfordringer. Det skal flere end 700 landmænd, konsulenter, videnskabsfolk fra ind- og udland blandt andet debattere på Økologi-Kongres 2015.
18. nov 2015
Færre angiver pris som stopklods for at købe flere økologiske fødevarer. Øko-forbruget er blevet mere modent, og forbrugerne skaber i højere grad deres identitet igennem økologiske fødevarer, vurderer forsker.
PRESSEMEDDELELSE - 16. nov 2015
Danske landmænd står i kø for at få undersøgt om økologi er noget for dem. Antallet af omlægningstjek, der viser om landmænd kan skifte fra konventionel til økologisk produktion, er steget med 328 procent fra 2014 til 2015. Derfor er Landbrug & Fødevarer glade for, at miljø- og fødevareministeren nu afsætter 5 mio. kr. ekstra til sådanne tjek i 2016.
PRESSEMEDDELELSE - 27. okt 2015
Formanden for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Hans Erik Jørgensen, blev genvalgt og en ny næstformand, Thomas Helle blev valgt på dagens årsmøde.
09. okt 2015
Det er vigtigt, at vi bevarer de økologiske 2020 mål om en fordobling af det økologiske areal i Danmark, mener adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.
PRESSEMEDDELELSE - 09. okt 2015
Yderligere 22.000 hektar landbrugsjord i Danmark bliver nu økologisk. Det viser en ny opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen. Samtidig kan 124 nye landmænd nu kalde sig økologer. En fantastisk god nyhed, mener formanden for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Hans Erik Jørgensen.
23. sep 2015
Landmænd med økologisk mælkeproduktion forbedrede deres driftsresultat med 263.000 kroner fra 2013 til 2014. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Et lunt forår med en højere mælkeydelse fra de økologiske køer og en bedre afregningspris på økomælken er årsagen til den økonomiske fremgang, vurderer landbrugets videncenter SEGES.
PRESSEMEDDELELSE - 17. sep 2015
Der blev brugt langt flere økologiske råvarer i landets storkøkkener, restauranter og cateringvirksomheder i 2014 end året før. Salget er steget med en tredjedel viser helt nye foodservicetal fra Danmarks Statistik. Vi kan forvente endnu en stigning i 2015, mener Landbrug & Fødevarer.
18. aug 2015
Landmænd med konventionel produktion efterspørger i stigende grad et omlægningstjek, der kan vurdere, om de kan lægge om til økologi. Tal fra landbrugets videnscenter SEGES viser, at antallet af omlægningstjek er steget med 328 procent fra 2014 til 2015. Men det tager tid at skifte til økologisk produktion, og afsætningsmulighederne skal følge med
15. jul 2015
Selvom det økologiske areal er faldet med tre pct. fra 2013 til 2014, ser fremtiden lysere ud. En lang række landmænd er netop nu i gang med omlægningstjek, og der er blevet søgt om omlægningstilskud til dobbelt så mange hektar landbrugsjord som normalt i 2015.
19. jun 2015
Fem storkøkkener fik økologiske køkkenroser og to grossister blev kåret til årets økologiske højdespringere da Landbrug & Fødevarer holdt øko-dag
PRESSEMEDDELELSE - 01. jun 2015
7000 danskere brugte søndagen på at tage til åbent hus hos de økologiske svineproducenter. Med det flotte deltagerantal overgår Sofari sig selv og slår ny besøgsrekord.
PRESSEMEDDELELSE - 28. maj 2015
Hvor kommer de økologiske koteletter fra? Hvordan ser der ud i en svinesti? Tag på Sofari den 31. maj og få svaret.
26. maj 2015
EU-Kommissionen inviterer de mest innovative europæiske landmænd på erfaringsudveksling i Milano om økologisk fødevare- og råvareproduktion. Blandt de inviterede forbilleder er fire økologiske landmænd fra Danmark.
28. apr 2015
Tillægget til økologiske svineproducenter slår rekord. Nu kan man godt leve af at producere økologiske grise, fortæller producent.
16. apr 2015
Friland tilbyder nu lån og kontant belønning til landmænd, der vil udvide deres produktion med flere økologiske søer eller starte en produktion af økologisk kød. Et godt initiativ, der vil hjælpe produktionen af økologisk svinekød i Danmark, mener Landbrug & Fødevarer.
09. apr 2015
Forbruget af økologisk kød vokser så hurtigt, at landbruget ikke kan følge med. Supermarkederne skriger på økologisk kød, og slagterierne skriger på økologiske landmænd, siger Frilands direktør.
PRESSEMEDDELELSE - 10. mar 2015
Der er boom i salget af danske økologiske varer både til hjemmemarkedet og til eksport. Så det er igen realistisk at nå regeringens mål om at fordoble det økologiske areal i Danmark i 2020 - men det vil kræve investeringer, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.
PRESSEMEDDELELSE - 04. mar 2015
Efter flere års indsats ser det endelig ud til, at der er dansk økologisk honning på vej til forbrugerene. Fødevareminister Dan Jørgensen og NaturErhvervstyrelsen, der administrere de danske økologiregler, er positive overfor et nyt regelforslag fra Landbrug & Fødevarer og Danmarks Biavlerforening, der kan give meget mere dansk økologisk honning.
03. mar 2015
Ny vandreudstilling om økologien i Danmark fra Landbrug & Fødevarer er en succes allerede inden den er kommet rundt i landet. På den første uge er den blevet bestilt mere end halvtreds gange.
19. feb 2015
Landbrug & Fødevarer sender om kort tid en lille udstilling om økologi rundt i landet i anledning af økomærkets 25 års jubilæum. Det er gratis at låne udstillingen.
PRESSEMEDDELELSE - 17. feb 2015
Der blev købt økologiske varer for 981 mio. kroner i 2013 til landets sygehuse, børnehaver, plejehjem, kantiner, restauranter og andre storkøkkener. Det viser de helt nye foodservicetal fra Danmarks Statistik. Tallet vil vokse endnu mere de næste år, mener Landbrug & Fødevarer.
14. jan 2015
De forbrugere, der oftest køber økologiske fødevarer, lever typisk sundere end andre. desuden er der gode muligheder for at afsætte endnu mere økologi til de danske forbrugerne.
PRESSEMEDDELELSE - 06. jan 2015
Det røde Ø fylder 25 år i år. Fødselaren har haft stor succes i sine første leveår, men fremtidsønskerne for den danske økologiske produktion er klar. Den økologiske eksport skal femdobles og bæredygtigheden i produktionen skal op, mener L&F.
05. jan 2015
I 2015 kan det økologiske røde Ø-mærke fejre 25 års fødselsdag. Men hvad har Danmark fået ud af et statsligt økologimærke - og kan man kalde fødselaren en succes?

2014

PRESSEMEDDELELSE - 12. dec 2014
Igen i år er dansk frugt og grønt, og dansk økologisk frugt og grønt det bedste valg, hvis man gerne vil undgå pesticider. Det viser en ny rapport fra fødevarestyrelsen.
PRESSEMEDDELELSE - 08. dec 2014
Der blev eksporteret økologi for 1,533 mia. kr. i 2013, viser udenrigstallene fra Danmarks Statistik. Det er en fordobling siden 2009 og en stigning på 31 pct. siden 2012, og det tegner et billede af, at dansk økologi er brudt igennem i udlandet, mener økologichefen i Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 03. dec 2014
Når der i foråret skal diskuteres økologiforordning i EU, bliver det med en dansk kvinde i front. Viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lone Andersen, er netop blevet valgt til formand for EU-Kommissionens Rådgivende gruppe for økologi.
PRESSEMEDDELELSE - 26. nov 2014
Friland har netop aflagt årsregnskab, og salget af både økologisk svinekød og oksekød stiger. En virkelig god nyhed for de danske økologiske kødproducenter, mener formanden for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.
21. nov 2014
Salget af danske økoæbler går så godt, at årets høst snart er afsat. Landbrug & Fødevarers økochef håber, at det vil give incitament til at øge produktionen.
13. nov 2014
Det er positivt, at der er sat midler af i finansloven til at styrke den økologiske produktion og afsætning. Det vil udvikle potentialet for dansk økologi.
31. okt 2014
Der blev debatteret livligt med fødevareordførerne og detailhandlen om økologiens fremtid på økologisektionens årsmøde. Der var ikke enighed om, hvordan man sikre det økologiske råvaregrundlag, men der var enighed om, at alle var for en stærk økologisk produktion.
PRESSEMEDDELELSE - 29. okt 2014
Efter et kampvalg har de økologiske landmænd valgt en ny formand. Formandsposten gik til Hans Erik Jørgensen, økologiske svineavler fra Fyn, og næstformanden blev den siddende næstformand Michael Svane.
27. okt 2014
Landbrug & Fødevarer arrangerer Øko-Battles for tredje år i træk for elever på udvalgte fødevareuddannelser.
14. okt 2014
Der skal vælges ny formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer til årsmødet den 29. oktober. Efter seks år på posten genopstiller Uffe Bie ikke.
13. okt 2014
Hvilke knapper skal der justeres på for, at økologien går en mere konkurrencedygtig fremtid i møde, og hvordan sikrer vi det økologiske råvaregrundlag? Det er nogle af de spørgsmål, der skal diskuteres på Landbrug & Fødevares store årsmøde i økologisektionen den 29. oktober på Fyn.
03. okt 2014
Nyt kortmateriale fra NaturErhvervstyrelsen giver flere muligheder for økologisk biavl. Et positivt skridt i den rigtige retning, mener Landbrug & Fødevarer.
24. sep 2014
Landbrug & Fødevarers økologichef, Kirsten Lund Jensen, er ny formand for programkomité med ansvar for udvikling og fremme af økologiske fødevaresystemer.
PRESSEMEDDELELSE - 22. aug 2014
Kompensation fra Landbrug & Fødevarer sikrer økologiske æbleavlere oprejsning efter fund af plantebeskyttelsesmidler på økologiske æbler sidste år.
16. jun 2014
Ny rapport om hvordan dansk økologi kan vokse frem mod 2020 indeholder interessante anbefalinger og tager fat i de centrale udfordringer for økologiens vækst. Det mener L&F, der samtidig glæder sig over ministerens udmelding om flere penge til eksport af økologiske varer og til at hjælpe landmænd med at lægge om til økologi.
06. jun 2014
Friland kan i deres nyhedsbrev i dag fortælle, at de nu åbner op for deres ”ventelisten” og giver flere potentielle leverandører mulighed for at tegne kontrakt på levering af økologiske grise til Friland.
PRESSEMEDDELELSE - 03. jun 2014
NaturErhvervstyrelsen har netop udgivet deres statistik over økologiske jordbrugsbedrifter for 2013. Statistikken viser, at der stort set er status quo i størrelsen på det økologiske areal fra 2012 til 2013. En stor opgave venter forude, hvis det økologiske areal skal fordobles inden 2020, mener Landbrug & Fødevarer.
26. maj 2014
Der var massiv opmærksomhed på danske økologiske produkter på Kinaversionen af den økologiske messe Biofach, der foregik fra torsdag til lørdag i Shanghai.
PRESSEMEDDELELSE - 26. maj 2014
Mere end 4000 mennesker brugte søndagen på tage på besøg hos de økologisk grise, dermed har Sofari vokset sig dobbelt så stor som sidste år.
20. maj 2014
Ti økologiske svineproducenter rundt om i Danmark byder indenfor på gården på søndag den 25. maj. Så tag familien med på landet, og besøg økogrise med krølle på halen til Sofari.
08. maj 2014
Ta’ et smut ud på landet på søndag d. 25. maj og mød økologiske grise med krølle på halen. Ti økologiske svineproducenter rundt om i Danmark byder velkommen til Sofari.
28. apr 2014
Den nye leder af Videncentret for Landbrugs økologiarbejde er fundet. Kirsten Holst kommer til Videncentret med omfattende ledererfaring fra forskning, rådgivning og interesseorganisationer.
PRESSEMEDDELELSE - 24. apr 2014
Salget af økologiske fødevarer i danske supermarkeder er steget med seks procent det seneste år mod en stigning på bare 0,5 procent året før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. En positiv stigning, der er vigtig i forhold til at nå målet om en fordobling af økologien i 2020, mener Landbrug & Fødevarer.
PRESSEMEDDELELSE - 12. apr 2014
Regeringens mål om en fordobling af det økologiske areal i 2020 kan lade sig gøre, men det kræver, at vi får skabt en bedre markedsadgang og øget kendskab til de danske økologiske varer ude i verden. Det mener direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade, der søndag lukker 500 økologiske køer ud på græs i forbindelse med Økodag.
PRESSEMEDDELELSE - 09. apr 2014
Recirkulering af næringsstoffer er en grundsten i økologisk landbrug. Folkevalgte, virksomheder og eksperter fra Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening er i dag kommet med en fællesudtalelse, der sigter mod systematisk inddragelse af økologisk landbrug i samfundets ressourceplanlægning.
PRESSEMEDDELELSE - 07. apr 2014
Den næste uge skal otte unge Food Fighters fra forskellige fødevareuddannelser opleve økologien i alle dens aspekter. Målet er at give konkrete ideer til det økologiske Danmark og at gøre de unge til ambassadører for økologien.
13. feb 2014
Vi køber økologiske æg som aldrig før – så mange at den danske produktion ikke kan følge med. Med harmoniserede EU regler ville danske økolandmænd kunne producere flere æg, lyder løsningen fra branchen.
PRESSEMEDDELELSE - 11. feb 2014
Danskerne bruger omkring 1.400 kroner på økologi om året. Det er mere end sidste år, og forbruget forventes at stige.
10. jan 2014
Den økologiske mælkeproduktion i Danmark stiger og det samme gør eksporten af økologisk mælk. Så selvom 2014 kan blive et år med omstruktureringer hos nogle økologiske mælkeproducenter, klarer den danske økomælk sig godt.
09. jan 2014
Der blev snakket udvikling af den økologiske svineproduktion, eksport og regeringens handlingsplan for økologi, da fødevareminister Dan Jørgensen i dag var på besøg hos bestyrelsesmedlem i Landbrug & Fødevarers økologisektion Hans Henrik Jørgensen på hans økologiske svinefarm.