Om Folkemødet

Folkemødet er Danmarks store politikfestival. Her mødes folk og politik – både professionelle og almindelige mennesker, som er drevet af interesse for samfundet og vores demokration.

Siden 2011 har Folkemødet fundet sted hvert år i uge 24 i den nordbornholmske havneby, Allinge. Siden starten har Folkemødet kun vokset – I 2017 besøgte omkring 100.000 gæster Folkemødet. Året slog alle rekorder for events og arrangører, med cirka 3.200 events og over 1.000 arrangører.

Inspirationen til Folkemødet kom fra den svenske Almedalsveckan i Visby på Gotland hvert år i juli, der siden starten i 1968 har udviklet sig til Sveriges største politiske mødeplads.

Bag Folkemødet står Foreningen Folkemødet. Oprindeligt var det Bornholm Regionskommune, det stod for Folkemødet, men i takt med at det er vokset, blev den kommunale styring stadig mere udfordret, så fra 1. januar 2017 har Foreningen Folkemødet overtaget arrangementet.

Læs mere om Foreningen Folkemødet.

Formål
Folkemødet er en årlig påmindelse om, at det åbne danske demokrati er værd at værne om og påskønne. Folkemødet er et non profit-foretagende.

Formålet med Folkemødet er:

  • at understøtte den demokratiske dialog

  • at skabe ramme for møder med og mellem beslutningstagerne på alle de politiske niveauer og i interesseorganisationer

  • at skabe levende og åbne rammer for udvikling af - og inspiration til politik-dannelsen

  • at fremme folkets indflydelse på og forståelse af samfundets rammer

Folket på Folkemødet
Folkemødet er et folkemøde. Der er naturligvis mange politikere, organisationsfolk, lobbyister og andre med en professionel interesse i mødet, men ’folket’ udgør dog omkring halvdelen af deltagerne – og andelen er stigende. Så der er rigtig mange danskere, der prioriterer at deltage i Folkemødet. Det fremgår bl.a. af PR- og PA-bureauet Operates Folkemødeanalyse 2017

Adgang for alle
Det er en dansk tradition, at demokratiet er for alle, der ønsker at være med. Denne tradition er grundstenen i Folkemødets koncept.
Derfor har alle lovlige danske organisationer, foreninger, virksomheder mm. samt private, der lever op til Folkemødets principper for events, mulighed for at blive optaget i Folkemødets program.
Den lige adgang til deltagelse gælder også for Folkemødets øvrige deltagere, og alle events skal derfor være åbne og gratis at deltage i.

Gratis og åbne events
Folkemødets rygrad er de events, som de politiske partier, organisationer, virksomheder og private borgere arrangerer. Et event er Folkemødets betegnelse for taler, debatter, seminarer, workshops og andre arrangementer. Desuden råder Folketingets partier hver over Hovedscenen på Cirkuspladsen i en halv time i løbet af Folkemødet. Der er gratis adgang til alle events og taler, der er registreret i Folkemødets program.

Læs meget mere på Folkemødets hjemmeside