Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Årets Ret 2016 i kategorien LAND: Grøntsagsterrin, tomatvand & kamille fra Nicolai Nørregaard, Kadeau

Årets Ret 2016: Grøntsagerne dominerede konkurrencen

Danske Madanmeldere kårede søndag de bedste retter fra det seneste år. L&F's adm. direktør Karen Hækkerup uddelte prisen i kategorien LAND og takkede i sin tale gastronomerne for den fornemme behandling af de gode råvarer fra hele landet.

Kold krabbebouillon med dråber af kaffir-limeolie, fermenteret selleri med fyld af taskekrabbe og yuzutilsmagt mascarpone og ostevalle-sne. Der var fokus på detaljerne, da vinderne blev valgt efter at have været i hård konkurrence i Øksnehallen i København hele dagen søndag. I alt 15 retter fra restauranter over hele landet var nemlig nomineret til at vinde titlen for årets bedste ret. Retten, der blev beskrevet her, var vinderen i kategorien HAV, Jakob Mielckes ret.

Karen Hækkerup uddelte prisen i kategorien LAND og lagde i sin tale vægt på, hvordan de gode råvarer og den fantastiske gastronomi herhjemme giver genlyd i udlandet. Kategorien LAND dækker alle produkter på landjorden, og nogen vil måske kigge langt efter kødet på vindertallerkenen, men ikke desto mindre så vandt den smukke grøntsagsterrin kreeret af Nicolai Nørregaard fra Kadeau.

I kategorien OST & SØDT blev det Christian Gadient fra restaurant Spontan, der vandt med sin isdessert: ”Polynesisk vanille-is med variation af citrusfrugter”.

Ud over de store priser blev der også uddelt en række særpriser heriblandt årets ærespris, som gik til Erwin Lauterbach fra Lumskebugten
Gallamiddagen blev holdt på Hotel- og Restaurantskolen og vanen tro var der udvalgt råvarer og kokke fra en bestemt dansk region. Årets råvare-region var Østjylland, og menuen 2016 blev skabt af Rene Mammen & Nicolas Jørgensen fra Substans og Morten Frølich Rastad & Christoffer Norton fra Domestic.

Vinderne i Årets Ret 2016
KATEGORI HAV
Fermenteret selleri & taskekrabbe
Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl

KATEGORI LAND
Grøntsagsterrin, tomatvand & kamille
Nicolai Nørregaard, Kadeau

KATEGORI SØDT & OST
Polynesisk vanille-is med variation af citrusfrugter
Christian Gadient, tidl. Marchal, nu Spontan

Årets særpriser
BISTRO: Eldorado
BETJENING: Henrik Pedersen, Restaurant Babette
UDSKÆNKNING: Jens Peter Skov, Sallingsund Færgekro
SNACKS: KOKS

Årets ærespris: Erwin Lauterbach, Lumskebugten

Gallamenuens råvare-region 2016: "Østjylland"
Gallamenuen 2016 blev skabt af Rene Mammen & Nicolas Jørgensen fra Substans og Morten Frølich Rastad & Christoffer Norton fra Domestic.

Seneste nyt fra lf.dk