Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Danske æg er salmonellafri

For første gang i 30 år er der i 2015 ikke registreret en eneste salmonellainfektion fra danske æg. Det viser nye tal fra DTU Fødevareinstituttet. En smule held samt grundighed og hårdt arbejde i hele fjerkræsektoren er årsagen til det gode resultat

Danskerne kan trygt spise et blødkogt æg fra danske høner.

I 2015 blev der nemlig ikke registreret ét eneste tilfælde af salmonella forårsaget af æg eller kyllingekød fra danske farme. Det viser netop offentliggjorte tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Det er første år, at æg ikke har været smittekilde, mens der de seneste fire år ikke har været registret sygdom på grund af dansk kyllingekød.

At danske æg nu er fri for salmonella er resultatet af 30 års hårdt arbejde, mener Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef i Danske Æg.

- Vi er tilfredse med og stolte over, at 30 års arbejde med bekæmpelse af salmonella, og verdens skrappeste salmonellakontrolprogram nu har ført til 0 humane tilfælde i 2015, siger han.

For at undgå salmonella i besætningerne har fjerkræproducenterne sørget for at øge biosikkerheden hos dyrene samt sørget for at varmebehandle deres foder. Samtidig er der skruet op for kontrolprogrammerne.

- Vi har fået myndighederne til at stramme op, så vi i æglæggerbesætninger tester hver 14. dag. Tidligere testede vi kun hver 9. uge, og i EU tester man kun hver 15. uge, siger Jørgen Nyberg Larsen.

Forskerne fra DTU Fødevareinstituttet har i det hele taget registret det laveste antal salmonellainfektioner hos danskere - helt præcist 925 - i de næsten 30 år, man har holdt regnskab.

Seneste nyt fra lf.dk