Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Indehaver af Gundestrup Mejeri og Bryghus, Jørgen Hoff, byder på husets rygeost og øl ved arrangementet den 6. februar. Foto: Johnny Anthon Wichmann

Fynsk rygeost optaget i Slow Food’s ’Smagens Ark’

Den internationale organisation Slow Food har optaget den fynske ostespecialitet i sin ’Ark of Taste’.

Den internationale organisation Slow Food har netop optaget fynsk rygeost i sin ’Ark of Taste’, på dansk kaldet ’smagens ark’. Det skriver Mejeri.lf.dk.

For at et produkt kan optages, skal det have en historisk og kulturel tradition inden for et bestemt geografisk område. Derudover skal der være tale om et kvalitetsprodukt, der bliver produceret i lille skala.

- Vi har lavet meget research i forhold til ostens historie og den oprindelige fremstillingsmetode, inden vi nominerede rygeosten til optagelse, fortæller Karen Louise Bencke, som er formand for Slow Food Fyn. Den fynske afdeling har i forvejen Filippa æblet optaget i ’Ark of Taste’.

Det er Slow Food’s hovedkontor i Italien, der godkender nominerede produkter, og med en godkendelse følger krav om bevarelse af opskriften.

Fejres på Gundestrup Mejeri og Bryghus
Optagelsen af den fynske rygeost fejres med et arrangement på Gundestrup Mejeri og Bryghus lørdag den 6. februar kl. 10 til cirka 13.

- Vi har valgt at holde arrangementet på Gundestrup Mejeri, fordi vi mener, at mejeriets produktion kommer så tæt på den oprindelige rygeost, som det er muligt, siger Karen Bencke.

Arrangementet byder blandt andet på en rundvisning i mejeri og bryggeri, og fhv. forstander på Dalum UddannelsesCenter (nu Kold College), J.M. Buch Kristensen holder et foredrag om rygeost.

Seneste nyt fra lf.dk