Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox.com

Mere madglæde i institutionerne

Man kan sagtens lege, føle og tale sig frem til et godt måltid. Det er filosofien bag det idekatalog som Måltidspartnerskabet med blandt andre Landbrug & Fødevarer udgiver i dag.

Det kan være svært at gøre køkkenet til et pædagogisk eksperimentarium i en travl hverdag i daginstitutionerne, men potentialet er stort. Derfor kommer Måltidspartnerskabet i dag med et inspirationskatalog til de af landets institutioner, der gerne vil arbejde med at gøre måltiderne til et pædagogisk værktøj og dyrke madkulturen i hverdagen.

”Kataloget indeholder en række konkrete idéer til aktiviteter, der handler om mad. Det er et tilbud til de institutioner, der gerne vil involvere børnene mere i maden, men måske ikke lige ved, hvor de skal starte - det kan være i køkkenet, på stuen såvel som udenfor institutionen,” siger Line Damsgaard der er chefkonsulent i Landbrug og Fødevarer.

Ofte kommer mad- og måltidspolitikker i institutioner mest til at handle om ernæring, men der er også mange pædagogiske muligheder i daginstitutionerne, så Line Damgaard håber, at mange institutioner vil tage inspirationsmaterialet til sig.

”Der er gode muligheder i at øve motoriske færdigheder ved at ælte en bolledej eller skære i en tomat, og hvis børn har fødevarer mellem hænderne kan man tale om farver, former og konsistens eller hvor maden kommer fra.

Så der er masser af muligheder,” siger Line Damsgaard.

Du kan se hele kataloget her (henter pdf), og læse mere om Måltidspartnerskabet her.

Seneste nyt fra lf.dk