Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Henne Kirkeby Kros vinderret i Årets ret med gris 2015. Foto: Peter Larsen

Michelin-stjerne til vinderen af Årets ret med gris

Henne Kirkeby Kro har netop fået sin første Michelinstjerne.

Der er lige tildelt danske restauranter i alt 26 Michelinstjerner. En af de nye modtagere er Henne Kirkeby Kro, hvilket naturligt nok afstedkom en glad kommentar fra køkkenchef, Paul Cunningham: “Well, apparently Henne really is ‘worth a detour'", skriver han på restaurantens hjemmeside om den nye stjernestatus.

Om Michelinguidens strenge spisere ligefrem har syntes, der var tale om en omvej til den vestjyske kro, er ikke til at sige, men de var i hvert fald så tilfredse med maden, at kroen fik tildelt en stjerne guidens 2016-udgave.

I 2015 vandt Henne Kirkeby konkurrencen om Årets ret med gris. Her stod den kun 25 årige souschef Mads Battefeld for vinderretten: Modnet svinenakke, grillet og glaseret, østers og muslinger, forskellige kål, Shanghai dumpling, Xian long bao fyldt med grisehale og bouillon.

Hvis du selv har lyst til at prøve kræfter med en lidt mere ’menneskelig’ version af denne vinderopskrift – som stadig kræver masser af tid og håndelag at udfordre sig selv med, så finder du den på Landbrug & Fødevarers forbruger site, voresmad.dk: Svinenakke med kålruller, dumplings og HongKong XO sauce

Seneste nyt fra lf.dk