Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Hvem vinder De Økologiske Køkkenroser?

Otte offentlige køkkener rundt i det danske madland er nominerede til at vinde hæderen De Økologiske Køkkenroser.

De Økologiske Køkkenroser bliver i år uddelt til de offentlige køkkener i Danmark, der har gjort noget særligt inden for arbejdet med økologiske råvarer.

Andreas Buchhave, der er jurymedlem og ansvarlig for de Økologiske Køkkenroser hos Landbrug & Fødevarer, siger:

”Vi ønsker at hædre og anerkende de offentlige køkkener, der gør en ekstra indsats for at øge andelen af økologiske råvarer. For de medvirker netop til, at de gode eksempler kommer frem i lyset og fungerer som inspiration for andre.”

Andreas Buchhave fremhæver, at de nominerede kandidater er udvalgt efter, at de har fokus på gode, friske råvarer, der er i sæson. Og fordi de formår at få de bedste måltider ud af dem.

”Det er måltider, der varerier i smag og sæson og som altid smager dejligt,” siger Andreas Buchhave.

Sikrer den bedste spiseoplevelse
På samme måde tager de udvalgte kandidaterne ansvar og ejerskab for dét, der sker i køkkenet.

”Og så er de også i tæt dialog med det øvrige personale for at sikre den bedste spiseoplevelse for borgerne,” siger Andreas Buchhave.

Køkkenroser begyndte som et samarbejde mellem Kost- og Ernæringsforbundet og Landbrug & Fødevarer i 2011. Siden 2015 har projektet været støttet af økologimidler, hvilket har gjort det muligt at uddele Økologiske Køkkenroser til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt inden for arbejdet med økologiske råvarer. Juryen består af repræsentanter fra Landbrug & Fødevarer, Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F.

Priserne overrækkes på Fødevaredagen
Priserne vil blive overrakt på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted den 12. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.

De nominerede i de fire kategorier er:

Centrale- og hospitals køkkener:
Dorthe Dybro, EAT skolemad, København N
Kathrine Christensen, Centralkøkkenet Aarhus Sygehus Nørrebrogade, Aarhus

Daginstitutioner, mad til børn og unge:
Marie Ambye-Jensen, Vuggestuen Røde Rose, København N
Bente Cordua, Børnehuset Hanen, Roskilde

Plejehjem med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljøer:
Køkkenet, Kong Frederik IX hjem, Frederiksberg
Vivi Larsen, Solgården, Thisted

Sociale institutioner og levebo-miljøer:
Maria Riisgaard, Lynghuset, København NV
Ulla Nielsen, Donekrogen, Jægerspris

Yderligere information: Andreas Buchhave, jurymedlem og ansvarlig for De Økologiske Køkkenroser hos Landbrug & Fødevarer, tlf.:
28 96 08 30

Seneste nyt fra lf.dk