Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Ny pris gives til landets bedste mejeriafdeling

Et større fokus på mejeriprodukter som proteinkilde er en af årsagerne til en ny pris, der gives til landets bedste mejeriafdeling. Prisen gives til både discountkæder og til supermarkeder.

Kødfrie dage og kødfrie måltider bliver mere og mere populært. I den forbindelse er mejeriprodukter en vigtig proteinkilde. Det er blot én af årsagerne til, at Landbrug & Fødevarer i år uddeler en ny pris, der gives til landets bedste mejeriafdeling.

Mette Gammicchia, der er jurymedlem og ansvarlig for Mejeriprisen hos Landbrug & Fødevarer, siger:

”Vi oplever et stigende fokus på mejerikategorien i det hele taget og som produkter, der spiller ind i alle hoved- og mellemåltider fordelt på hele dagen og alle ugedage.”

Mette Gammicchia glæder sig over det stærke felt blandt de nominerede – især fordi der er tale om en ny pris.

”Vi har set et stort engagement hos butikkerne i forhold til oprindelse og friskhed. Den danske oprindelse er afgørende for kunderne, og mejeriafdelingens friskhed er vigtig som signalværdi, fordi det vidner om butikkens holdning til friskhed – også i forhold til andre kategorier,” siger hun.

Dagligvarekæderne har også haft et stort fokus på at undgå madspild, og sælger nu stort set alle mejeriprodukterne til nedsat pris, når sidste holdbarhedsdato nærmer sig.

Økologi i alle dele af landet
”Der er også kommet større fokus på økologi. Også i de butikker i de geografiske egne af Danmark, der typisk ikke er at finde på det økologiske landkort. Vi kan se, at de støt og roligt øger sortimentet af økologiske mejeriprodukter,” siger Mette Gammicchia.

Den nye pris giver mulighed for, at både discountkæder og supermarkeder kan udmærke sig, da der gives en pris til begge typer kæder. Et andet af de fælles træk, juryen har set blandt de mange indstillede kæder, er, at der er kommet et større fokus på at uddanne personalet i mejeriafdelingerne.

”Dagligvarekæderne har fået øjnene op for værdien af uddannet personalet i mejeriafdelingen. De ved godt, at mejeri-kategorien ikke kun handler om et spændende sortiment, men også om at have medarbejdere, der kan inspirere kunderne og guide dem i deres valg,” siger Mette Gammicchia.

De nominerede i kategorien ’Discountkæder’ er:

Lidl, Thisted
Butikschef Thomas K. Nielsen

Kiwi, Ballerup
Butikschef Morten Caspersen og mejeri- og osteansvarlig Lau L. Christiansen

De nominerede i kategorien ’Supermarkeder’ er:

Meny, Hellerup
Butikschef Morten Østrup og osteansvarlig Thomas Fridlund

SuperBrugsen, Brøndby
Uddeler Jesper Petersen

Priserne overrækkes på Fødevaredagen
Priserne vil blive overrakt på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted den 12. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.

For yderligere info:
Kontakt jurymedlem og afdelingsleder for Afsætning, Ernæring og Markedsudvikling, Mette Gammicchia, Landbrug & Fødevarer, tlf.: 33 39 42 68 eller mobil: 27 24 56 68.

Seneste nyt fra lf.dk