Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Inger Skamriis Andreasen og Kirsten Haldrup (forrest) fra Familieudvalget serverer kold fiskeforret med hjemmelavet tilbehør i Dagli'Brugsen i Gjøl med hjælp fra brugsuddeler Jeppe Nørgaard. Foto: Familieudvalget/Fotograf Lone Vad Dam

Lokale råvarer giver gode middage

Et godt måltid mad afhænger af råvarernes kvalitet. Derfor serverer Landbokvinderne i de kommende uger tre retters menuer af lokalproducerede varer i samarbejde med en række Dagli’ Brugser landet over.

Friske fiskefrikadeller, kogt torsk og hvidkålssalat med dilddressing til forret. Langtidsstegt kalvebov med hjemmelavet kartoffelsalat til hovedret. Marcipan, chokolade og vaniljeis med hypensirup til dessert.

”Jeg sammensætter menuen efter, hvad de lokale leverandører producerer. Og så supplerer jeg op med de danske varer, der er på hylderne i den lokale brugs,” siger Inger Skamriis Andreasen, der er formand for Familieudvalget ved Landbrug & Fødevarer.

Landbokvinderne serverer de kommende uger lækre, treretters menuer af lokalproducerede og danske varer i samarbejde med en række Dagli’ Brugser landet over.

Fin premiere
Premieren fandt sted på Gjøl, hvor Landbokvinderne tre aftener i denne uge serverer forskellige menuer for de lokale gæster i den lokale Dagli’ Brugs. Maden bliver nydt i en nyindrettet dagligstue, der også fremover skal fungere som samlingssted for de lokale.

”Stemningen er rigtig god, og vi glæder os til at komme rundt i landet og lave mad til endnu flere glade gæster,” siger Inger Skamriis Andreasen.

Arrangementerne er skabt i samarbejde med Coop i forlængelse af deres koncept Madmanifestet, hvor der netop er fokus på måltider, der er sammensat af varer fra lokalområdet.

Fakta
Vil du spise med?

  • 23. og 24. maj er Landbokvinderne og deres køkkenvogn i Bindslev
  • 27. og 28. maj er de i Bjergby
  • Arrangementet koster 200 kr. per person for tre retter med øl og vin
  • Interesserede kan kontakte uddeleren fra de aktuelle butikker for tilmelding til de kommende arrangementer

Seneste nyt fra lf.dk