Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Risalamande er julens mest populære opskrift. Foto: Arla.

Julen får flødesalget til at hoppe i vejret

Særligt én ingrediens storhitter, når den traditionsrige julemad skal tilberedes, nemlig piskefløden. Danskerne køber dobbelt så meget piskefløde i december som i årets øvrige måneder, viser tal fra Arla.

Julen er traditionernes fest, og her skal smagsløgene forkæles med blandt andet risalamande, brun sovs og flødekartofler. Dermed er julen også den tid på året, hvor danskerne indtager mest fløde. Tal fra Arla viser, at danskerne spiser mere end seks mio. kartoner halvliters fløde i december. Det svarer til, at hver dansker i gennemsnit indtager mere end en halv liter 38 %-piskefløde i julen.

- Julen er den højtid på året, som er omgærdet af flest traditioner. Her samles vi med familie og venner til hyggestunder, hvor den gode og traditionelle mad spiller en hovedrolle. Og her er piskefløden en uundværlig ingrediens i julens smagsoplevelser, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken. Hun fortsætter:

- Piskefløden hører måske ikke hjemme i danskernes madlavning til hverdag, hvor sundhed i stigende grad fylder i bevidstheden. Men til jul er mange af den holdning, at maden skal smage, som den plejer, og at maden skal laves fra bunden. Derfor er julen den tid på året, hvor fløden virkelig kommer til sin ret og tilfører sin velkendte afrundende smag, der giver julemaden den blødhed og konsistens, vi kender og holder af.

Risalamande topper søgehitlisten
At julen er traditionernes fest kommer også til udtryk, når danskerne søger på opskrifter i julemåneden. Ifølge Karolines Køkkens opskriftsdatabase er det nemlig de gode gamle juleklassikere, som danskerne opsøger mest, når de skal kokkerere til julens sammenkomster. Og især dessertklassikeren risalamande hitter med over 200.000 søgninger alene i december.

- Det er langt fra overraskende, at risalamanden ryger ind på en suveræn førsteplads over danskernes opskriftssøgninger i december. De fleste ville sikkert ikke kunne forestille sig en juleaften uden denne dessertfavorit, som hænger uløseligt sammen med en anden af julens helt store ritualer, nemlig jagten på mandlen og den eftertragtede mandelgave, siger Tove Færch.

Efter risalamanden er de mest populære opskrifter i december havregrynskugler, brunede kartofler, stegt and og risengrød. Når det gælder opskrifter med fløde er tarteletter med høns i asparges og klejner blandt de mest søgte i december.

Læs mere i pressemeddelelse fra Arla

Seneste nyt fra lf.dk