Jai Khamnuanwit fra Munkholm Slagteren i Holbæk vandt Slagterprisen 2016 i kategorien ’Privatslagtere’

Godt håndværk sikrer slagtermestre Slagterprisen 2016

Hos både slagtermester Jai Khamnuanwit fra Munkholm Slagteren i Holbæk og slagtermester Thor Bak fra Meny i Aalborg er håndværket, sortimentet og kundernes behov i højsæde. Derfor kan de to slagtermestre nu kalde sig vindere af Slagterprisen 2016.

Forbrugerne kan være sikre på at blive vejledt efter alle kunstens regler, hvis de køber slagtervarer fra Meny i Aalborg eller slår vejen forbi Munkholm Slagteren i Holbæk. Begge slagtere havde på hver deres måde duperet juryen og kollegaer i branchen til Slagterprisen 2016, og derfor blev de vindere i hver deres kategori; Jai Khamnuanwit fra Munkholm Slagteren i Holbæk i kategorien ’Privatslagtere’ og slagtermester Thor Bak fra Meny i Aalborg i kategorien ’Slagtere i dagligvarebutikker’.

En enig jury synes, at de to slagtere skiller sig tydeligt ud med deres høje faglige niveau, med fokus på godt og ærligt håndværk og med stor sans for et bredt og inspirerende sortiment både i fersk kød, færdige middagsretter og delikatessevarer.

Hanne Castenschiold, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og med i juryen til Slagterprisen, siger:

- Hos Munkholm Slagteren Jai Khamnuawit i Holbæk er der en unik passion, ærlighed og engagement i alle butikkens produkter. Jai formår på ganske lidt plads at producere lækre måltidsløsninger, hjemmelavet tilbehør og tilbyde bisonbøffer, hvis man vil imponere vennerne.

Juryen er derfor meget glad for at hædre Jai Khamnuawit med Slagterprisen 2016 i kategorien ’Privatslagtere’:

- Jai bruger lokale råvarer, når det er muligt. Han tænker på alle detaljer og producerer alt uden tilsætningsstoffer og gluten til kundernes store tilfredshed. Og så tilfører Jai den danske måltidstradition sund inspiration fra sin asiatiske baggrund og løfter dermed kvaliteten og smagen, så det er altid en oplevelse at handle hos Jai, siger Hanne Castenschiold på vegne af juryen.

Slagtermester Thor Bak fra Meny i Aalborg vinder i kategorien ’Slagtere i dagligvarebutikker’. Om ham siger en enig jury:

- Thor Bak fra Meny i Aalborg står for et meget bredt sortiment – ikke mindst i økologisk kød. Og for nytænkning indenfor både kød og pålægsprodukter; herunder den særlige Skalborg skinke.

Juryen synes derfor, at Thor Bak er en meget værdig modtager af Slagterprisen 2016 i kategorien ’Slagtere i dagligvarebutikker’:

- Håndværket er i top, skærekvalitet og finish er perfekt, og der er masser af inspiration at hente – både i kølediskene og i de velassorterede delikatesse- og fiskeafdelinger. Det samme gælder den betjente slagterdisk. Som kunde finder du nemt oplysninger om oprindelse, kvalitet og tilberedning på varerne, og du får en professionel personlig vejledning, hvis du har brug for det, siger Hanne Castenschiold på vegne af juryen.

Berørte og stolte slagtermestre
Det var to glade vindere, der fik overrakt prisen til branchens store festdag Fødevaredagen på Hindsgavl Slot i Middelfart den 12. oktober.

- Det er rigtig fedt at blive anerkendt på den måde. Det er noget, jeg har arbejdet på og stræbt efter i flere år. Faktisk vil jeg sige, at bare dét, at vi blev nomineret er en stor ære, siger Jai Khamnuawit.

Slagtermester Thor Bak fra Meny i Aalborg fik Slagterprisen 2016 i kategorien ’Slagtere i dagligvarebutikker’
Slagtermester Thor Bak fra Meny i Aalborg fik Slagterprisen 2016 i kategorien ’Slagtere i dagligvarebutikker’

Glæden og ikke mindst overraskelsen er lige så stor hos Thor Bak:

- Det her pris er en kæmpe cadeau, som jeg sætter ekstrem stor pris på. Det betyder jo, at der er en masse fagfolk, der har set på os og vores butik, og som kan se, at vi laver et godt stykke arbejde. Det er jeg meget stolt af, siger han.

For yderligere information:
Anne Heide Lund, markedskoordinator i Landbrug & Fødevarer, tlf.: 24 61 83 54, mail: alu@lf.dk  
Linda Gjaldbæk Hansen, pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf.: 26 84 28 80, mail: lgjh@lf.dk  

Seneste nyt fra lf.dk