Foto: Colourbox

L&F: Stort potentiale for den danske fødevareklynge på det afrikanske marked

Landbrug & Fødevarer ser et stort potentiale på det afrikanske marked for den danske fødevareklynge, der er stærkt tilstede på det officielle statsbesøg i Ghana, som H.M. Dronningen indleder i dag.

- Ghana er et marked i vækst, og særligt landbrug og fødevareproduktion fylder meget i Ghana og på resten af det afrikanske marked. Her har Danmark rigtig meget at byde på med viden om moderne landbrug, teknologi og sikre og sunde fødevarer, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer, som selv deltager i statsbesøget.

Den danske fødevareklynge eksporterede i 2016 for 2,3 milliarder kroner til Afrika, og det tal spås at stige betydeligt i de kommende år.

- Det forventes, at den afrikanske befolkning fordobles inden 2050, og det åbner en masse muligheder for danske virksomheder, som udover at kunne levere landbrugsløsninger også kan levere færdige kvalitetsfødevarer til en voksende og stadig mere kritisk middelklasse, siger Flemming Nør-Pedersen.

En af de virksomheder, som håber at kunne udvikle forretningen i Ghana, er DanAvl, der eksporterer avlssvin og svinegenetik til svineproducenter i hele verden, inklusive Ghana.

- Ghana er et landbrugsland i vækst, og Danmark er blandt verdens førende inden for svineproduktion og rådgivning om samme. Derfor ser vi også gode eksportmuligheder for DanAvl og dansk svineproduktion, siger Thomas Muurmann Henriksen, kommende direktør i DanAvl.

Statsbesøget løber frem til på lørdag, og sideløbende med det officielle program kører et erhvervsfremstød med fokus på blandt andet landbrug og fødevarer.
Landbrug & Fødevarer har ansvaret for landbrugs- og fødevaredelen af fremstødet og arrangerer i direkte forlængelse af statsbesøget i Ghana også et fremstød for fødevareklyngen til Nigeria.

For yderligere information:
Robin Johansen, pressekontakt i Landbrug & Fødevarer, +45 61 46 07 55, rojj@lf.dk.

Deltagende virksomheder på erhvervsfremstødets landbrugs- og fødevaredel:

AAK
Arla Foods amba
BIC-Electrics
Cimbria
CO-RO A/S
CT-technologies ApS
DBI
Desmi Contracting A/S
Foss
Kelsen Group
Noridane Food A/S
Palsgaard A/S
Toms Group A/S

Seneste nyt fra lf.dk