Foto: Anna-Lene Riber

EU’s fødevaresikkerhedsagentur henter L&F-profil til bestyrelsen

Landbrug & Fødevares direktør i Bruxelles, Annette Toft, er udpeget som bestyrelsesmedlem af den Europæiske Fødevaresikkerheds Autoritet, EFSA.

Landbrug & Fødevares direktør i Bruxelles, Annette Toft, er udpeget som bestyrelsesmedlem af den Europæiske Fødevaresikkerheds Autoritet, EFSA. Beslutningen er taget i EU’s Ministerråd, efter indstilling fra EU-kommissionen og høring i Europa-Parlamentet.

”I forhold til, at man bliver målt og vejet af både Parlamentet, Kommissionen og Ministerrådet, er det en kæmpe ære,” siger Annette Toft.

”I bestyrelsen vil jeg arbejde for et EFSA, som laver troværdige og videnskabelige risikovurderinger. Det selvsamme videnskabelige arbejde skal få nye løsninger hurtigt ud til landbruget – alt sammen mens vi er gennemsigtige for både aktører, forskere, producenter og resten af verden.”

Annette Toft har flere års erfaring i at håndtere faglige og politiske opgaver indenfor forsknings- og innovationsområdet, veterinær, foder og fødevareområdet i såvel national som international kontekst.

”Vi er glade og stolte over, at Annette Toft har fået en plads i EFSA. Der er ikke en selvfølge, at der overhovedet kommer en dansker derind. Hendes store bestyrelseserfaring, og kæmpe viden om fødevaresektoren, bliver helt sikkert en drivkraft,” siger Martin Merrild, Formand for Landbrug & Fødevarer.

Annette Toft er i dag udover sin direktørpost i L&F, formand for aktiviteter, bl.a. på det fødevarepolitiske område, hos COPA COGECA – den europæiske organisation for landmænd og fødevare-andelsselskaber.

”Vi glæder os meget – både som Landbrug & Fødevarer og som medlemmer af COPA COGECA. Annette Tofts solide rødder i både forskernes og primærproducenternes verden er en stor gevinst for EFSA” siger Martin Merrild.

EFSA er en videnskabelig EU-institution, som rådgiver Kommissionen og Parlamentet om flere områder, der vedrører fødevarekæden, blandt andet fødevarer og foder, ernæring, dyresundhed og -velfærd, plantebeskyttelse og plantesundhed. Derudover undersøger de effekterne, som fødevareklyngen kan have på biodiversiteten. 

----

CV: Annette Toft

  • Uddannet kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet, 1988
  • MBA fra Henley Business School, 1998
  • Generalsekretær for Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) Institutrådet fra 86-92
  • Leder for fødevarer og forskning hos Landbrugsrådet 1994-2004
  • Underdirektør i Landbrugsrådet 2004-2009
  • Direktør for Fødevarer, Dyrevelfærd, Forskning og Økologi hos Landbrug & Fødevarer, 2008-2009
  • Direktør for L&F i Bruxelles siden 2013
  • Bestyrelses- eller repræsentantskabsmedlem hos bl.a ATV, Teknologirådet, Innovationsfonden, COPA-COGECA, RUC og ICROFS.

----

 


Seneste nyt fra lf.dk