Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Danmark vinder bronze ved kokke-EM

Svinkløv-kokken Kenneth Toft-Hansen blev i aftes kåret som Europas tredjebedste. Dermed er han klar til VM næste år. Landbrug & Fødevarer støtter konkurrencen, fordi den er med til at sætte fokus på danske fødevarer.

Den danske kok Kenneth Toft-Hansen vandt i aftes bronze ved det uofficielle europamesterskab for kokke, Bocuse d'Or Europe, i den italienske by Torino.

Med tredjepladsen er Kenneth Toft-Hansen og hans assistent Christian Wellendorf kvalificeret til det uofficielle verdensmesterskab, der afholdes i den franske by Lyon i januar2019.

”Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi ikke fik mere med herfra. Når det så er sagt, er jeg super stolt over det, vi har nået,” sagde Kenneth Toft-Hansen til Ritzau i aftes.

”Vi er kommet på podiet, og vi har vist, at vi har næsen i det rette spor og på vej i den rigtige retning,” lød det også fra mesterkokken.

Landbrug & Fødevarer bakker op

Landbrug & Fødevarer bakker op om kokke-konkurrencen, fordi den er med til at sætte fokus på danske fødevarer:

”Landmænd har et sublimt samarbejde med mange af de toprestauranter, vi er så stolte af i Danmark. Danske kokke er med til at placere Danmark på verdenskortet som et land i gastronomisk topklasse. Derfor støtter landbruget selvfølgelig også den danske deltagelse i Bocuse d’Or,” siger Karen Hækkerup, der er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

De skandinaviske lande endte med at rydde bordet ved konkurrencen. Sverige blev således nummer to, mens Norge vandt. Til konkurrencen skulle der laves to retter; en vegetarisk ret og en kødret.

Danske planter og grønt i fokus
Kenneth Toft-Hansen havde til sine retter valgt temaet ’Flora Danica’ efter de klassiske opslagsværker om danske blomster og planter.

Den vegetariske ret bestod blandt andet af let røget cremede æg med sennep og porresauce, tørret æggeblomme med kartoffel, syltede frø og blomster fra ramsløg og Castelmagno-ost med svampe og æbleeddike.

Danskerens kødret indeholdt blandt andet mørbrad i lag med aromatiske urter og svampe, brisler og mørbrad med morkler og citron, nye kartofler med rygeost, tørret hybenrose og puffede ris og hvide asparges.

Ifølge den danske kok gik tilberedningen af retterne næsten som det skulle.

”Vi havde nogle små skønhedsfejl undervejs, men jeg tror ikke, vi kunne have gjort det bedre, hvis det blev afholdt næste tirsdag eller ugen efter. Vi kom, med dét, vi havde, og det var også dét, vi leverede,” sagde Kenneth Toft-Hansen i aftes.

Driver til daglig Svinkløv Badehotel
Den danske kok, der til daglig driver Svinkløv Badehotel, vandt i 2014 sølv ved de uofficielle europamesterskaber. Ved det efterfølgende VM i 2015 blev det til en sjetteplads.

Ved det sidste verdensmesterskab i 2017 var det Morten Falk, der repræsenterede Danmark. Det blev dengang til en tiendeplads.

Rasmus Kofoed vandt i 2011 Bocuse d'Or som den første og hidtil eneste dansker nogensinde.

Kofoed var ved det netop overståede europamesterskab med som træner for Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf.


Seneste nyt fra lf.dk