Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nu skal der hjerte-kyllinger i køledisken

Efter kun ét år er det statslige dyrevelfærdsmærke på hver fjerde pakke med dansk grisekød i supermarkederne. I kølvandet på succesen med gris bliver dyrevelfærdsmærket nu udvidet til også at omfatte kyllinger.

I dag fejres etårs-fødselsdagen for grisekød mærket med et, to eller tre hjerter, men trods den unge alder er statens dyrevelfærdsmærke 'Bedre Dyrevelfærd' allerede velkendt og udbredt blandt forbrugerne. Nu breder mærket sig yderligere, og går alt efter planen vil de første hjerte-kyllinger lande i køledisken allerede til efteråret.

Det glæder Landbrug & Fødevarer, der er en af samarbejdspartnerne bag mærket.

"Det er gået over al forventning i dyrevelfærdsmærkets første leveår, og vi kan se, at der er tillid og opbakning blandt danskerne. Det er vi naturligvis glade for," siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, der ikke lægger skjul på, at hun er imponeret over de landmænd, der har båret udviklingen frem for grisene:

"Danmark har et højt niveau af dyrevelfærd, og vores landmænd er underlagt høje produktionsomkostninger og rigeligt med regler. Derfor har jeg også den dybeste respekt for dem, der går forrest, griber chancen, investerer og omlægger deres produktion for at sikre endnu bedre dyrevelfærd," siger Karen Hækkerup.

Forbrugerne skal med

Martin Hjort Jensen, der er formand for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, er glad for, at kyllingekødet fremover også vil være en del af 'Bedre Dyrevelfærd' og hjertemærkerne. Han håber, at forbrugerne vil bakke op om projektet for kyllinger, ligesom de har gjort med grise:

"God dyrevelfærd er ikke nogen ny opfindelse. Det er noget, vi som landmænd arbejder med hver eneste dag. Vi har et meget højt niveau i Danmark, hvor erhvervet tager et stort ansvar for en kontinuerlig udvikling. Det kan vi også se, når vi måler på trædepudesvidninger. Når det så er sagt, så er der landmænd, der går den ekstra mil og investerer både tid og penge i særlige tiltag, som skal bidrage til at højne dyrevelfærden yderligere. At få hjertemærker på sine produkter er en velfortjent anerkendelse af den indsats," siger Martin Hjort Jensen og afslutter:

"Succesen afhænger 100 procent af, om forbrugerne er med - ikke kun med gode intentioner, men også når de står nede ved køledisken."

Fødselsdag på Frijsenborg

I dag fejres dyrevelfærdsmærkets etårs fødselsdag på herregården Frijsenborg i Hammel. Deres herregårdskyllinger er en del af samarbejdet 'De 5 Gaarde'. Det foregår fra klokken 12.00 til 14.00 med deltagelse af miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen og flere af de øvrige samarbejdspartnere bag mærket.

For yderligere kontakt: Nanna Østergaard, pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, 2818 8619, nalo@lf.dk

Seneste nyt fra lf.dk