Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

L&F: Bredt fødevareforlig er vigtigt for erhvervet

Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at samtlige partier har indgået en aftale om et nyt fødevareforlig.

Det er vigtigt at værne om den danske førerposition, når det gælder fødevaresikkerhed.

Derfor glæder Landbrug & Fødevarer sig over, at Miljø- og Fødevareministeren har samlet et bredt flertal for et nye Fødevareforlig, der netop sætter fokus på dette.
- Når vi rejser ud i verden, er det særligt vores fødevaresikkerhed, som forbrugerne nævner, når de taler om danske fødevarer. Derfor er det rigtig godt, at man lægger op til, at vi også fremover skal bevare denne førerposition, siger Flemming Nør-Pedersen, der er direktør i Landbrug & Fødevarer.

L&F bakker bl.a. op om, at kontrollen skal være mere risiko- og behovsorienteret.

- Kontrollen skal være skrap og hyppig der, hvor der er problemer. Og så skal alle de mange virksomheder, som dagligt demonstrerer, at de har styr på tingene, have nogle fornuftige betingelser med færre og mere meningsfulde kontroller, uddyber Flemming Nør-Pedersen.

Afvisning af falske påstande

Forliget lægger også op til, at der skal udvikles en mere intelligent regulering i samarbejde med forskning, erhvervet og med brug af ny teknologi.

- Den teknologiske udvikling går hurtigt, og derfor skal vi sørge for, at den måde vi indretter kontrollen på, og de metoder, vi bruger, følger med. Det er helt afgørende for, at vi kan klare os i konkurrencen med udlandet, siger Flemming Nør-Pedersen.

Han roser også forligspartierne for at lægge op til, at man nu vil gå mere aktivt ind og bekæmpe misinformation i sundhedsdebatten.

- I Landbrug & Fødevarer arbejder vi hver dag på at få rettet op på de mange misforståelser, der hersker om erhvervet rundt omkring. Og der er nok at tage af. Derfor er det meget velkomment, at myndighederne vil gå mere aktivt ud på de elektroniske platforme og afvise misinformation om kost og ernæring, fortsætter Flemming Nør-Pedersen.

For yderligere spørgsmål, kontakt: Caroline Gerd Frandsen, pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, tlf. 20 76 17 90, cagf@lf.dk

Seneste nyt fra lf.dk