Nyheder - 2019

December

19. dec 2019
Forskere fra Aarhus Universitetshospital undersøger lige nu i samarbejde med Danish Crown om orme fra grise kan bruges som antibiotika.
11. dec 2019
Landbruget har leveret på de frivillige indsatser, og der er behov for at få flere miljøvirkemidler i spil. Det var de centrale budskaber, da L&F onsdag havde foretræde for folketingets miljø- og fødevareudvalg.
11. dec 2019
Landbruget ser ud til at få lettere ved at finde finansiering til generationsskifte i egne rækker, nu hvor der er sikret flertal for nye regler om skat på sælgerpantebreve.
10. dec 2019
"Vores verden - din uddannelse" er mottoet i en ny kampagne, der går under navnet Future Food. Målet er at få flere unge til at vælge uddannelser, der retter sig mod fødevarebranchen.
06. dec 2019
Egypten har en stor voksende befolkning og udsigt til økonomisk vækst og stigende købekraft. Det skaber gode muligheder for at øge fødevareklynges eksport til landet. Derfor vil Landbrug & Fødevarer sammen med en række danske virksomheder de kommende dage gennemføre et markedsfremstød til Egypten.
06. dec 2019
For halvdelen af danskerne betyder det noget, at juletræet kan anskaffes tæt på hjemmet. Det viser en analyse, som Norstat har gennemført for Landbrug & Fødevarer. Hop ind på aabentlandbrug.dk, hvor du kan finde en juletræproducent nær dig, og finde dét juletræ, der skal lyse i din stue juleaften.
06. dec 2019
For første gang nogensinde falder eksporten af dansk økologi en smule. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fra 2017 til 2018 faldt eksporten af dansk økologi med 46 mio. kroner, så den nu udgør knap tre mia. kroner. Landbrug & Fødevarer forventer, at økologi-eksporten vil stige igen både i år og i 2020.
04. dec 2019
Målet for L&F er klart: Vi skal have reduktionsmål til landbruget ændret, hvis Danmark skal forblive et landbrugsland.
02. dec 2019
Det er godt, at der bliver sat midler af til jordudtagning på finansloven, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Men en fremrykning af den målrettede regulering vækker mindre begejstring.
02. dec 2019
Efter Madskoler 2019-versionen har i alt 25.000 børn fået gode, sjove og ikke mindst lærerige oplevelser med mad. Til næste år får endnu flere børn mulighed for at blive klædt på til at komme i køkkenet.

November

29. nov 2019
Jørgen H. Mikkelsen blev torsdag d. 28. november valgt til viceformand i COGECA for en 3-årig periode. COGECA repræsenterer de europæiske landbrugskooperativers interesser i EU.
26. nov 2019
Danmark har netop fået en endelig godkendelse til, at dansk oksekød nu kan eksporteres til Sydkorea.
26. nov 2019
Landbrugs- og fødevareproduktion har altid været dybt afhængigt af nye teknologier. Det er med hjælp fra nye teknologier, at danske landmænd er blevet blandt de mest ressourceeffektive i verden, og at fødevarer produceret i Danmark er blandt de mest klimaeffektive i verden. Selvom vi er kommet langt, er behovet for at udvikle og sprede nye teknologier ikke blevet mindre, hvis vi også i fremtiden skal leve op til vores globale ry som foregangsland. Tværtimod betyder de fremtidige globale udfordringer at behovet for nye teknologier er stigende.
25. nov 2019
En ny aftale om fremrykning af den målrettede regulering pålægger danske landmænd et krav om at etablere tredobbelt så mange efterafgrøder til næste år. Det er fuldstændig uacceptabelt, mener Landbrug & Fødevarer.
21. nov 2019
Partnerskabet Dansk Protein Innovation har eksisteret i et år og ser nu for alvor investeringer i udviklingen af produktionen af bæredygtig protein rykke fremad i Danmark, med opbakning både fra politisk side og i landbrugsbranchen.
20. nov 2019
Jorden kalder på handling. Derfor mødes over 1000 økologer og økologi-interesserede i dag til økologi-kongres 2019 i Vejle. Det er det største antal nogensinde, der deltager i kongressen.
07. nov 2019
Hos Kokkenborg Aps er der orden, fokus på ny teknologi og på alle de hjælpemidler, der gør arbejdslivet lettere og rarere. Derfor vinder Kokkenborg Aps ’Landbrugets Arbejdsmiljøpris’ 2019. Prisen er netop blevet overrakt på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde.
06. nov 2019
Prisen som ’Årets unge landmand’ er netop blevet uddelt på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde. Den går i år til Henrik Pihl Winterø fra Fyn, der overtog sin nuværende gård på en lidt utraditionel måde. I dag driver han sammen med sin kone en imponerende ægproduktion.
06. nov 2019
Statsminister Mette Frederiksen var hovedtaler på årets delegeretmøde.
06. nov 2019
Den forskningsaftale, som folketingets partier i dag har indgået, er et meget vigtigt skridt på vejen mod grøn omstilling, og ikke mindst afgørende for at samfundet og landbruget kan nå de ambitiøse mål for klimaet.
06. nov 2019
Regeringen har netop annonceret, at der nedsættes et klimapartnerskab for fødevare- og landbrugssektoren, og at Jais Valeur, Group CEO for Danish Crown er udpeget som formand.
06. nov 2019
Landbruget er klar til at spille med og skabe løsninger på natur og klima, men en forudsætning er at løsningerne baseres på faglighed og ordentlighed.
Det sagde formanden for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild i beretningen ved Delegeretmødet, hvor mere end 400 landmænd fra hele landet er samlet.
05. nov 2019
Formanden for Landbrug & Fødevarer om blandt andet udviklingen i landbruget, klima, Brexit, jordfordeling, fagligheden i debatten om jordbruget, bureaukrati, generationsskifte og samarbejdet med regeringen.
04. nov 2019
Naturen har brug for en hjælpende hånd. Den negative udvikling for natur og biodiversitet i det åbne land skal stoppes. Derfor er syv organisationer indenfor landbrug, natur og friluftsliv gået sammen om et fælles udspil om natur- og biodiversitet, som bliver præsenteret for politikerne i forbindelse med biodiversitetstopmødet.

Oktober

31. okt 2019
Holder man sig til danske varer, så er der ingen grund til bekymring for at få medicinrester i maden. Det dokumenteres igen i en ny rapport fra Fødevarestyrelsen.
29. okt 2019
Der er et stort potentiale for salg af dansk økologi til foodservice-markedet i Tyskland. Derfor er 13 danske virksomheder sammen med Landbrug & Fødevarer og Eksportrådet i Berlin i dag og i morgen på eksportfremstød i den tyske hovedstad.
28. okt 2019
Der var spænding til det sidste, men Falsled Kro fra Fyn vandt med en ret af krogmodnet grisenakke stegt og glaseret i grillet gris og citroner kokkekonkurrencen 'Årets ret med gris' 2019.
28. okt 2019
Det danske fødevareerhverv kan levere fremtidens klimaeffektive planter, der kan brødføde verdens stigende befolkning. Udvikling af planter en vigtig del af løsningen til at nå visionen om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050.
25. okt 2019
Flere end 250 var 24. oktober samlet til Årsmøde i Landbrug & Fødevarers Økologisektion. Heraf godt 100 økologiske landmænd. Derudover deltog repræsentanter fra myndigheder, virksomheder, rådgivere mv.
25. okt 2019
Landbrug & Fødevarer har netop for første gang afholdt konkurrencen ’Årets øko-elev.’ Det skete den 24. oktober på Økologisektionens Årsmøde på Dalum Landbrugsskole.
24. okt 2019
Det er voldsomme og potentielt skadelige krav til reduktion af forbruget af antibiotika, som fødevareministeren lægger op til i samme periode som erhvervet helt skal udfase zink. I værste fald kan landmænd blive pressede til at fravælge behandling af syge dyr, for ikke at blive straffet af myndighederne.
24. okt 2019
Økologiske fødevarer er populære blandt de danske forbrugere, men mængden af, hvor mange økologiske varer, der ryger i indkøbskurven, afhænger af, hvor du bor. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.
23. okt 2019
TV 2 har her til aften præciseret indholdet af en række indslag om naboer til danske svineproducenter. Det sker efter en klage fra Landbrug & Fødevarer.
23. okt 2019
Selv om mange kantiner tilbyder en varm fiskeret på arbejdspladsen, er der stadig plads til forbedring. En analyse fra Partnerskabet for fisk og skaldyr hos Landbrug & Fødevarer viser, at vi faktisk gerne vil spise mere fisk, og 37 pct. mener, at der bliver serveret for lidt fisk i deres kantine. Nye indsatser er i gang og skal være med til at hjælpe os godt på vej.
11. okt 2019
I dag har Landbrug & Fødevarer lanceret et nyt klima advisory board, der skal hjælpe erhvervet med at opnå sin vision om klimaneutralitet i 2050.
09. okt 2019
Greenpeace har i ny kampagne mod dansk griseproduktion slet ikke styr på fakta, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.
08. okt 2019

08. okt 2019
Landbrug & Fødevarer tager skarp afstand til de aktivister fra Greenpeace, der i dag er brudt ind på en dansk bedrift med griseproduktion.
08. okt 2019
Vores vision er, at Familielandbrugets medlemmer kan bruge FN’s Verdensmål til at styrke og udvikle deres forretning og bidrage til det gode liv på landet. Sådan sagde Lone Andersen, formand for Familielandbrugssektionen, Landbrug & Fødevarer til sektionens årsmøde.
04. okt 2019
Danske økologi-virksomheder er fra i dag og frem til onsdag på Anuga, der er verdens største fødevaremesse. Landbrug & Fødevarer står bag en økologisk fællesstand med ti virksomheder, der er klar til at øge eksporten af dansk økologi til udlandet.
04. okt 2019
Den danske fødevareklynge er begyndt at drømme stort. Vi har en vision om en klimaneutral fødevareproduktion i 2050 med samme størrelse eller større end i dag.
04. okt 2019
Det bliver nu op til domstolene at afgøre, om det er lovligt, når Aarhus Kommunes har påbudt ni lodsejere fra Beder ikke at behandle deres marker med plantebeskyttelsesmidler.
02. okt 2019
Klimarådet kommer i dag med en rapport med anbefalinger til regeringen om, hvad den nye klimalov bør indeholde for, at Danmark når sit reduktionsmål og overholder Paris-aftalen. Landbrug & Fødevarer er enige i mange af Klimarådets konklusioner, men der er stadig mangler.
02. okt 2019
Med øget fokus på bi- og restprodukter kan køkkenerne på landets restauranter spare op mod 25 pct. på indkøbet. Det viser et nyt koncept fra restaurant BOB Bistro. Mandag lanceres konceptet i en ny bog.

September

30. sep 2019
Morten Nielsen, tidl. kommunikationschef i PostNord, bliver ny pressechef i Landbrug & Fødevarer.
30. sep 2019
Efter et år præget af tørke, lave afregningspriser og store tab i landbruget har 2019 budt på kraftige prisstigninger på svinekød og smågrise. Det viser en ny 'Markedsvurdering for landbrugsprodukter' fra SEGES, Landbrug & Fødevarer.
25. sep 2019
Kristian og Maria Lundgaard-Karlshøj vandt onsdag Verdensnaturfonden WWF's pris "Baltic Sea Farmer of The Year Award" i konkurrence med landmænd fra 10 andre lande. Parret får prisen for deres fokus på en bæredygtig produktion.
25. sep 2019
Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvad danskerne efter egen opfattelse lægger mest vægt på ved valg af fødevarer. Undersøgelsen viser, at selv om pris er afgørende for mange, er smag dét, som flest lægger mest vægt på.
20. sep 2019
Efter en systematisk gennemgang af projekter, hvor Landbrug & Fødevarer har samarbejdet med landets universiteter, beklager organisationen, at der er fundet fejl, som ikke burde have fundet sted.
18. sep 2019
Der er videndeling og tværfagligt samarbejde på menuen, når kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen i uge 39 bytter arbejdsplads med agrarøkonomer, landbrugselever og produktionsledere fra bl.a. Dalum, Bygholm, Asmildkloster og Sjællands landbrugsskoler. Det er Landbrug & Fødevarer, der står bag projekt ’Fra Greb til Gaffel’.
18. sep 2019
Der bliver brugt økologiske råvarer som aldrig før i de danske kantiner, storkøkkener, restauranter, hoteller og cateringvirksomheder. Salget er steget med 15 pct. til i alt 2,35 mia. kr., viser nye tal fra Danmarks Statistik. Landbrug & Fødevarer forudser en fortsat stigning i 2019.
16. sep 2019
Der blev sparket traktordæk, klappet kalve, hilst på grise og kyllinger og set eksempler på, hvad danske landmænd gør for natur og klima, da 84.922 danskere brugte en regnfuld og blæsende søndag på at tage til Åbent Landbrug.
13. sep 2019
Landbrug & Fødevarer er gået sammen med hollandske Agriterra for at sprede bæredygtige landbrugsløsninger til udviklingslande. Målet er at udbrede viden og teknologi til gavn for det globale klima.
11. sep 2019
Flere danske landmænd bliver ældre, og inden for de næste 10 år vil mellem 12.000-14.000 landbrugsbedrifter have behov for et ejerskifte. Derfor bekymrer det L&F, at regeringen vil hæve arveafgiften - også kaldet generationsskifteskatten.
11. sep 2019
Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den. 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.
09. sep 2019
Først var det grisekødet, så kyllingerne og fra 2020 kan forbrugerne nu også købe kalve- oksekød og mejeriprodukter med det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke. Det glæder Landbrug & Fødevarer, der er en af samarbejdspartnerne bag mærket, at ordningen nu igen udvides.
02. sep 2019
Fødevareerhvervet samlet de forskellige klyngeaktiviteter på området i forbindelse med forenklingen af det danske erhvervsfremmesystem, som skal gøre det lettere for virksomhederne at få hjælp og inspiration.

August

29. aug 2019
Ronni Mortensen vandt i aftes den danske udvælgelseskonkurrence, der er første skridt for at nå Bocuse d'Or, som er det uofficielle VM for kokke. Landbrug & Fødevarer støtter initiativet, fordi det er med til at sætte fokus på dansk gastronomi og danske råvarer.
29. aug 2019
Landbrug & Fødevarers økologisektion lancerer nu et nyt initiativ og kårer årets økologi-elev. Økologisektionen opfordrer derfor landbrugsskolelærere og praktikværter til at indstille unge under uddannelse i landbrugsuddannelsen, der brænder for økologi, til prisen. De unge har også mulighed for at indstille sig selv.
28. aug 2019
Åbent brev fra Landbrug & Fødevarer til Anima.
26. aug 2019
BRF, en af verdens største fødevarevirksomheder, besøger i denne uge Danmark. L&F har i samarbejde med det danske generalkonsulat i Brasilien udarbejdet et intensivt program, der involverer mere end 25 danske virksomheder.

Juli

21. aug 2019
Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at SF i sit forslag om en skovfond lægger vægt på samarbejde og frivillige aftaler med landmændene.
14. aug 2019
Rekordmange landmænd ønsker at anlægge minivådområder til gavn for vandmiljøet. Interessen er så stor, at fødevareministeren nu afsætter yderligere 60 millioner kroner til området i 2019.
08. aug 2019

02. aug 2019
Forældrene er endnu en gang nægtet adgang, når der i disse uger – for 16. år i træk – afholdes Madskoler for børn over hele landet. Landbrug & Fødevarers adm. direktør, Anne Arhnung, havde i dag inviteret Danmarks nye fødevareminister med på Madskole-besøg på Islands Brygge, hvor børnene satte såvel direktøren som ministeren på prøve med en test om kostråd, håndvask og opvask.
26. jul 2019
De danske producenter af fjerkræ har de seneste tre år næsten halveret brugen af antibiotika. Det skyldes fokus på forebyggelse og smittebeskyttelse.
17. jul 2019
L&F glæder sig over, at EU-Kommissionens nyvalgte formand vil sikre en effektiv indsats for klimaet.
05. jul 2019

Partnerskabet Dansk Protein Innovation peger i ny strategi på en række løsninger på at producere bæredygtige proteiner med et reduceret klima- og miljøaftryk til en stigende verdensbefolkning. Men der er brug regeringens opbakning og investeringer, hvis det skal lykkes, lyder det.
01. jul 2019
At være på Madskole giver børn større mod på at lave mad, lyst til at smage på nye fødevarer og fortsætte madlavningen derhjemme. Det viser en evaluering fra sidste års Madskoler, som Landbrug & Fødevarer har gennemført. I år er der over 100 Madskoler at vælge imellem.

Juni

26. jun 2019
Landbrug & Fødevarer ser frem til at samarbejde med en regering, der ønsker at sikre gode rammevilkår for dansk erhvervsliv, øge eksporten og fremme den danske konkurrenceevne, sådan som det fremgår af den politiske aftale.
19. jun 2019
Salget af varer fra den danske fødevareklynge til Rusland vokser støt og nåede sidste år op på over to milliarder kroner. Det sker trods embargoen, der kom i 2014.
14. jun 2019
Den lange og varme sommer sidste år har givet basis for utrolig mange danske æbler. Det er en helt exceptionel situation, der giver de danske forbrugere mulighed for at nyde danske æbler i meget længere tid end normalt.
14. jun 2019
Nye veje mod mindre klimaaftryk i landbrugsproduktionen var omdrejningspunktet for debatten på Landbrug & Fødevarers Økologisektions sommermøder.
13. jun 2019
World Farmers’ Organisation har vedtaget en politik om bekæmpelse af antibiotikaresistens. Når man læser organisationens forslag, bliver det tydeligt, at man opfordrer til at følge det danske eksempel.
04. jun 2019
TV 2 har brugt et stærkt kritiseret studie og fejlagtige konklusioner i "faktatjek" af landbrugets klimaudledning.

Maj

01. jun 2019
To danskere var blandt vinderne af de eftertragtede Embla-priser, da der her til aften var prisuddeling af den nordiske madpris.
28. maj 2019
Det lyder næsten for godt til at være sandt, men eksperter fra Danmarks Tekniske Universitet og Aarhus Universitet anslår, at landbruget kan reducere sin udledning af klimagasser med 50 procent ved hjælp af den nye teknologi SkyClean. Samtidig kan vi få klimaneutralt flybrændstof. Alt, hvad det kræver, er halm, gylle, strøm fra havvindmøller og en investering fra staten på 400 mio. kroner til at tage de næste forskningsskridt, så teknologien kan blive færdigudviklet og demonstreret.
PRESSEMEDDELELSE - 28. maj 2019
Skal dagligvarekøb være en oplevelse? Ja, lyder det fra landets bedste på kød, mejeri, frugt og grønt. De nominerede til årets Slagterpriser, Mejeripriser og Frugt- & Grøntpriser er nu fundet.
PRESSEMEDDELELSE - 28. maj 2019
De nominerede til Kantineprisen 2019 er nu fundet. Fælles for de nominerede kantiner er, at spiseoplevelsen er i top, der er en høj grad af faglig stolthed, tæt samarbejde med lokale leverandører og fokus på råvarer i sæson.
PRESSEMEDDELELSE - 28. maj 2019
Otte køkkener i de danske kommuner og regioner er nominerede til at vinde hæderen ’Økologiske Køkkenroser’. Vinderen findes til september.
27. maj 2019
Tilfredse grynt fra grise med krølle på halen blandede sig med glade barnestemmer i selskab med forældre og bedsteforældre, der søndag den 26. maj besøgte 11 økologiske grisebedrifter landet over til SOfari.
25. maj 2019
Stort set alle danskere bruger naturen. Der er dog markante forskelle geografisk og politisk på, hvor ofte de gør det. Det viser en ny undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer har fået lavet.
24. maj 2019
Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse gik de ni berørte lodsejere imod. Landbrug & Fødevarer mener ikke Aarhus Kommune har løftet bevisbyrden.
24. maj 2019
275 landmænd har tilmeldt sig den bi-kampagne som Landbrug & Fødevarer lancerede sidste år. I forbindelse med Naturmødet offentliggør Landbrug & Fødevarer et Danmarkskort over bivenlige landmænd.
23. maj 2019
Når 11 økologiske landmænd på søndag slår dørene op til SOfari, forventes der mange besøg fra unge forbrugere. En ny analyse fra GfK Danmark viser nemlig, at danske unge prioriterer økologi, når der skal grisekød på gaflen.
21. maj 2019
Salget af varer fra den danske fødevareklynge til Sydkorea vokser støt og nåede sidste år op på over 1,3 milliarder kroner. Når det også bliver muligt at eksportere dansk oksekød til koreanerne, satser Landbrug & Fødevarer på en endnu større eksport til Asien.
16. maj 2019
Landbrug & Fødevarer forventer, at eksporten af dansk økologi til Kina lander på omkring 450 mio. kr. i 2019. De høje forventninger skyldes, at den kinesiske middelklasse bliver stadig mere bevidst om fødevaresikkerhed.
13. maj 2019
Presset på sundhedsvæsenet bliver massivt de kommende år. Og en af udfordringerne handler om kost. Landbrug & Fødevarer går derfor nu aktivt ind i kampen for at sikre danskerne de bedst mulige vilkår for et sundt liv med udspillet ‘Sundere mad hele livet.’
09. maj 2019
Madens Folkemøde samler madentusiaster fra hele landet på Engestofte Gods den 10. og 11. maj, hvor borgere, ministre, madproducenter og stjernekokke samles for at smage på og diskutere fremtidens mad.
08. maj 2019
Etiopien har gang i en rivende udvikling. Derfor vil landet snart komme til at efterspørge produkter fra både den danske landbrugs- og fødevareklynge. Derfor promoverer Landbrug & Fødevarer de kommende tre dage dansk viden og teknologi i landet.
07. maj 2019
Stigning i salget af økologiske varer viser, at danske forbrugere er klar til mere økologi, mener Landbrug & Fødevarer. Ifølge Danmarks Statistik voksede salget af økologiske varer med 14 procent fra 2017 til 2018. Det betyder, at hver dansker i gennemsnit spiste økologiske fødevarer for omkring 2.750 kroner sidste år.
07. maj 2019
I aften bringer DR Kontant en udsendelse om vandindholdet i kyllingekød. Det er et program, som DR har arbejdet på i flere måneder, og derfor lanceres det da også i programomtalen som en ’afsløring’.
06. maj 2019
Der er i år kommet mere end fire gange så mange ansøgninger om at etablere et minivådområde som sidste år. Det er godt gået og viser, at der er handling bag ordene, når vi i landbruget indgår en frivillig aftale, siger formanden for Landbrug & Fødevarer.
06. maj 2019
Den nye formand for Copa og Cogecas arbejdsgruppe for økologi er Lone Andersen, økologisk landmand og viceformand i Landbrug & Fødevarer. Copa og Cogeca er EU's største landbrugsorganisation og et af de stærkeste talerør for landbruget i Bruxelles.
03. maj 2019
Regeringen, DF, S, R og SF har afsat 26,7 mio. kr. til fire initiativer, som skal gøre landbrugets klimaomstilling lettere. Landbrug & Fødevarer ser gode perspektiver.
02. maj 2019
På Grilleriet på Østerbro i København trækkes Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris ’Den Dybe Tallerken’ hjem af Rokkedahl fra Nibe – kyllingeproducenten der garanterer 100 % rent kød og 100 % god smag.
02. maj 2019
Der er kommet 299 indstillinger til den nordiske madpris Embla, der bliver uddelt den 1. juni. Nu offentliggør juryen de nominerede, der blandt andet skal kæmpe om titlen som Nordisk madhåndværker 2019 og Nordisk råvareproducent 2019.
02. maj 2019
World Cancer Research Fund har nedjusteret risikoen for indtag af rødt kød i deres seneste opdatering af viden om cancerforebyggelse.

April

01. maj 2019
Hvis danske ingrediensvirksomheder fortsat skal kunne bidrage til en mere bæredygtig produktion af fødevarer med bedre sundhed og ernæring, så er det afgørende, at ingrediensbranchen får flere muligheder for at udvikle sig. Derfor glæder Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer sig over, at regeringen nu offentliggør en strategi, der kan skubbe til udviklingen af den danske ingrediensbranche.
30. apr 2019
Det globale klimaaftryk fra landbrugssektoren vil stige, hvis dansk landbrugsproduktion flyttes til udlandet. Det viser en ny rapport fra Det Miljø Økonomiske Råd.
17. apr 2019
Viben er truet. Den lille fugl er gået tilbage med 75 procent siden 1976. Derfor har Dansk Ornitologisk Forening og Landbrug & Fødevarer nu slået sig sammen for at standse tilbagegangen af danske viber.
10. apr 2019
Med en ny forskningsstrategi for dansk landbrug lægger Landbrug & Fødevarer op til et tæt og målrettet samarbejde med universiteter og GTS-institutter om at finde løsninger på fremtidens store samfundsudfordringer, som for eksempel klima.
05. apr 2019
Landbrug & Fødevarers Økologisektion roser regeringen og Dansk Folkeparti for at have fundet de 180 mio. kr., der skal sikre, at ordningen for økologisk arealtilskud kan fastholdes med uændret tilskudsniveau i 2020.
03. apr 2019
En ny tillægsaftale om målrettet regulering har som konsekvens, at det fra næste år ikke vil være muligt at få kompensation for at anvende nedsat kvote som alternativ til efterafgrøder.
03. apr 2019

03. apr 2019
En ny analyse fra Landbrug & Fødevarer viser, at eksporten af danske æg er steget med 73 mio. kr. siden 2017. Den samlede eksport, eksklusiv rugeæg, lød på næsten en halv milliard kroner i 2018, og tallet forventes at stige de kommende år.
03. apr 2019
Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler. De nye tal fra DTU viser, at der er plads til forbedring, mener Landbrug & Fødevarer.

Marts

26. mar 2019
Agroindustriens samlede eksport landede på 13,5 mia. kr. i 2018. Dermed slår agroindustrien rekord for fjerde år i træk.
20. mar 2019
Bæredygtigt Landbrug og Landbrug & Fødevarer netop fået grønt lys til at tage sagen om vandplanerne i Højesteret. Det glæder L&F-direktør.
18. mar 2019
Det økologiske areal har aldrig været større, end det er nu, og udgør for første gang over ti pct. af det samlede landbrugsareal. Det viser en ny opgørelse fra Landbrugsstyrelsen. Den statistik vækker glæde hos Landbrug & Fødevarer.
18. mar 2019
Dansk fødevareproduktion er blandt de bedste i verden, når det kommer til bæredygtig og ressourceeffektiv produktion. Den viden og teknologi promoverer Landbrug & Fødevarer de næste to dage i Argentina, sammen med blandt andre H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsen.
15. mar 2019
Torben Hansen, formand for planteproducenterne i L&F, glæder sig over, at miljø- og fødevareministeren opfordrer kommunerne til at sætte gang i arbejdet med frivillige aftaler.
15. mar 2019
Det er godt med ekstra midler til IPM-arbejde, men landbruget har også brug for flere virkemidler.
14. mar 2019
Det danske fødevareerhverv lancerer nu en vision om at være klimaneutrale senest i 2050 med en produktion svarende til i dag eller større. I et partnerskab med Danmark og i overensstemmelse med FN’s Verdensmål skal Danmark gå forrest, når der både er brug for mere mad og et mindre klimaaftryk.
14. mar 2019
Toldstyrelsen har netop udsendt en vejledning i, hvad man som virksomhed skal gøre, hvis UK udtræder af EU uden en aftale.
13. mar 2019
Regeringen og DF’s plan for dansk infrastruktur er kærkommen, mener L&F.
12. mar 2019
Som led i regeringens Gastro 2025-udspil er der netop afsat penge til at gennemføre en brandingkampagne, der både kan tiltrække flere mad- og gastroturister og skabe et større kendskab til danske fødevarer uden for Danmarks grænser.
11. mar 2019
Nu er der mulighed for at indstille kandidater til ’Den Dybe Tallerken’, der er den danske kvalitets- og innovationspris for fødevarebranchen.
11. mar 2019
Landbrug & Fødevarers afdeling for økologi har udarbejdet et nyt, digitalt univers til gymnasierne. Materialet skal hjælpe eleverne til at få mere viden om økologisk landbrug.
05. mar 2019
Hvordan sikrer vi, at der er rimelige konkurrencevilkår landene imellem? At der er gode europæiske vækstmuligheder i en verden, der efterspørger flere og flere sikre, sunde og bæredygtige fødevarer? Det er nogle af de spørgsmål, der optager formanden for Landbrug & Fødevarer, når emnet faldet på EU. Nu indleder organisationen et samarbejde med Europabevægelsen, der skal styrke EU-debatten.
PRESSEMEDDELELSE - 01. mar 2019
Den nordiske madpris, Embla, hylder det ypperligste i det nordiske køkken; råvarer, fødevarer, produktionsmetoder samt de professionelle, der står bag det hele. Prisen er etableret for at få delt viden og erfaringer.

Februar

27. feb 2019
Eksporten af danske, økologiske fødevarer vokser år for år, og Landbrug & Fødevarer vurderer, at der er potentiale for at sælge endnu mere dansk økologi til udlandet. Det skal nyt PR-materiale hjælpe med til.
25. feb 2019
Miljø- og klimavenlig mælkeproduktion, positiv og tæt dialog med forbrugerne og plads til natur og biodiversitet på alle bedrifter. På Kvægkongres 2019 gjorde formand og direktør status på seks mål, der er væsentlige for kvægbranchens fremtidige udvikling.
21. feb 2019
Endnu en gang fremhæves den danske griseproduktion som et forbillede, når det handler om at reducere antibiotikaforbruget og håndtere udfordringer med resistente bakterier. Denne gang er det FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation, der omtaler den danske indsats som et eksempel til efterfølgelse for andre lande verden over.
19. feb 2019
De danske landmænd og fødevareindustrien er hver især så gode til at anvende restprodukter fra fødevareproduktionen på forskellige måder, så det reelle madspild er yderst begrænset. Det gælder især for animalske produkter, viser en ny rapport fra Aarhus Universitet.
17. feb 2019
På det gastronomiske Danmarkskort kan du nu se, hvor de landmænd, der leverer råvarer til Michelin-restauranterne, bor.
13. feb 2019
Danmark udbygger forspringet som det land, hvor den økologiske markedsandel er størst, og vi er dermed fortsat verdensmestre i økologi. Det viser nye, globale øko-tal. Den store stigning viser nødvendigheden af at holde fokus på at udvikle økologien, mener Landbrug & Fødevarer.
12. feb 2019
Landmænd har leveret på mange frivillige indsatser. Derfor er Ida Aukens kritik af frivillige ordninger skudt helt ved siden af, mener Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.
12. feb 2019
Formanden for Landbrug & Fødevarer kritiserer Berlingske for at vælge drama frem for fakta i deres seneste artikler om kvælstof. "Man skal høre meget sludder om kvælstof i disse dage," lyder det fra Martin Merrild. Læs kritikken af Berlingske her.
08. feb 2019
Landbrug & Fødevarers Økologisektion og Økologisk Landsforening har udarbejdet et fælles forslag til ny praksis for brug af ikke-økologisk gødning og ikke-økologisk strøhalm.
06. feb 2019
Landbrugets og naturens største interesseorganisationer er gået sammen i et opsigtsvækkende samarbejde og fremlægger nu et stort udspil til Folketingets partier, som både kan sikre markante klimareduktioner på omkring 10 procent af landbrugets udledning af klimagasser, hjælpe landbrugserhvervet og etablere flere og sammenhængende naturområder igennem omlægning eller udtagning af et areal på to gange Falsters størrelse.
05. feb 2019
Tænker du ”yes!”, når du går på arbejde? Og føler du, at din kæde, din butik eller dit køkken er noget særligt? Så indstil nu til årets fødevarepriser og vær med i dysten om årets store priser, der uddeles til september.
01. feb 2019
Frihandelsaftalen mellem Japan og EU, der træder i kraft i dag, kan øge eksporten af danske fødevarer betydeligt.

Januar

31. jan 2019
Svinkløv-kokken Kenneth Toft-Hansen blev i aftes kåret som verdens bedste kok. Landbrug & Fødevarer støtter konkurrencen, fordi den er med til at sætte fokus på danske fødevarer.
25. jan 2019
Landbrug & Fødevarer støtter kok Kenneth Toft-Hansen, der skal repræsentere Danmark ved VM for kokke, der løber af stablen tirsdag og onsdag i næste uge. Konkurrencen er med til at sætte fokus på danske fødevarer.
22. jan 2019
I 2018 lykkedes det endnu en gang de danske landmænd at reducere antibiotikaforbruget per gris, så forbruget nu er nedbragt med hele 18 procent siden 2014.
21. jan 2019
Du kan trygt spise dansk gris. Vores griseproduktion har et højt niveau af fødevaresikkerhed og et lavt forbrug af medicin. Og vi bliver dygtigere år for år.
21. jan 2019
Du kan trygt spise dansk gris. Vores griseproduktion har et højt niveau af fødevaresikkerhed og et lavt forbrug af medicin. Og vi bliver dygtigere år for år.
16. jan 2019
Danske landmænd dyrker naturpleje for at passe på unik natur. En af dem er godsejer Peter Oxholm Tillisch fra Rosenfeldt God, der i år modtager 15. Juni Fondens Naturpris for sin særlige indsats for sjældne padder og smuk natur omkring Knudshoved Odde.
15. jan 2019
Landbrug & Fødevarer ærgrer sig over nej til Theresa Mays brexit-aftale. Det skaber stor usikkerhed blandt danske fødevarevirksomheder og landmænd.
15. jan 2019
Danske planteproducenter hæmmes fortsat af overimplementering og dårligt funderede miljøkrav. Det hæmmer udviklingen i erhvervet. Sådan lød en konklusionerne i beretningen på planteproducenternes årsmøde.
14. jan 2019
Et usædvanligt vådt og koldt efterår i 2017 er formentlig forklaringen på, at kvælstofudledningen har udviklet sig anderledes end forventet. Sådan lyder reaktionen fra Landbrug & Fødevarer efter nye tal fra Aarhus Universitet.
14. jan 2019
Af Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer
11. jan 2019
Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at politikerne i den nye BNBO-aftale slår fast, at landmænd skal gives erstatning for nye restriktioner.
10. jan 2019
I dag overrækker Vækstteam for Ingrediensbranchen sine anbefalinger til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. Erhvervsorganisationerne Landbrug & Fødevarer og Dansk Industri bakker op om anbefalingerne, der bl.a. peger på bæredygtighed og sundhed som drivere for at sikre vækst i branchen.
07. jan 2019
EU og Japan er nået til enighed om friere handel over grænserne fra d. 1. februar 2019. Som eksportvirksomhed skal man forberede sig for at kunne udnytte mulighederne fra start.
02. jan 2019
Det er noget af et skræmmebillede af dansk griseproduktion, som Sune Gylling Æbelø fremmaner i sit debatindlæg i Politiken d. 29. december. Man kan kun undres over sådan et voldsomt angreb på et erhverv - oven i købet med et indlæg, som er fyldt med udokumenterede påstande og fejlagtige oplysninger.
PRESSEMEDDELELSE - 17. dec 2018
Folketinget har netop vedtaget en ny lov for erhvervsfremmesystemet i Danmark. Noget der har stor betydning for fødevareklyngen, udtaler Landbrug & Fødevarer.
13. dec 2018
Udlandet efterspørger dansk økologi som aldrig før. I 2017 satte eksporten af dansk økologi igen rekord, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fra 2016 til 2017 steg eksporten af dansk økologi, der nu udgør knap 3 mia. kroner. Landbrug & Fødevarer forventer, at økologi-eksporten vil komme tæt på 4 mia. kroner i 2020.