Colourbox (Foto: KNUD ERIK CHRISTENSEN)

Fæld dit eget juletræ og få den fulde juleoplevelse

For halvdelen af danskerne betyder det noget, at juletræet kan anskaffes tæt på hjemmet. Det viser en analyse, som Norstat har gennemført for Landbrug & Fødevarer. Hop ind på aabentlandbrug.dk, hvor du kan finde en juletræproducent nær dig, og finde dét juletræ, der skal lyse i din stue juleaften.

Juletiden nærmer sig og snart skal årets juletræ findes. Derfor forvandles Åbent Landbrugs hjemmeside for femte år i træk til et juletræskort, der viser, hvor i landet danskerne kan fælde og købe deres eget juletræ.

På vegne af Landbrug & Fødevarer har Norstat i en ny undersøgelse spurgt danskerne, hvad der er vigtigt ved køb af juletræ. Den viser, at det for omkring halvdelen af danskerne betyder noget, at juletræet kan anskaffes tæt på hjemmet. Samtidigt viser analysen, at hver tredje dansker tænker over, om deres juletræ er dansk produceret.

Det er altså vigtigt for mange danskere at vide, hvor træet kommer fra. Samtidig finder 18 procent det essentielt, at de selv kan få lov til at udvælge og fælde det juletræ, de bedst kan lide. Juletræskortet er derfor en oplagt mulighed for disse danskere, for at finde og fælde et danskproduceret juletræ og samtidigt få indblik i, hvad landbrug også er.

Åbent Landbrugs formål er blandt andet at kunne give danskerne en personlig oplevelse. Det gør vi fx ved at give mulighed for at møde juletræsproducenterne, når vi inviterer danskerne på landet. At danskerne selv kan få lov til at finde saven frem og vælge det helt rigtige juletræ i naturen, håber vi kan være med til at give en hyggelig dag for hele familien”, siger Jan Morre, projektleder på Åbent Landbrug

Flere af de juletræsproducenter, der er vist på juletræskortet, vil i den forbindelse holde åbent i gårdbutikken eller byde på gløgg og æbleskiver i julestuen. Der er derfor rig mulighed for at få den fulde juleoplevelse på én af landets mange gårde.

Find din juletræsproducent her eller besøg Facebooksiden her.

Se hele analysen her.

Seneste nyt fra lf.dk