Arkivfoto Landbrug & Fødevarer

Se, hvor Michelin-landmændene bor

På det gastronomiske Danmarkskort kan du nu se, hvor de landmænd, der leverer råvarer til Michelin-restauranterne, bor.

Når de franske Michelin-stjerner mandag aften bliver spredt ud over landets bedste restauranter, følger landmænd fra hele landet spændt med i, hvor gastronomiens fineste hæder lander.

For det er netop dem, landmændene, der leverer råvarerne til top-restauranterne rundt omkring i landet.

Og nu kan du via Landbrug & Fødevarers interaktive Danmarkskort se, hvor i landet landmændene, der producerer råvarer til Michelin-restauranterne, bor.

Kortet kan ses her: http://lf.dk/michelin

“Kortet skal være med til at sætte fokus på gastronomien herhjemme, og på de dygtige, danske landmænd, der leverer råvarerne til top-restauranterne. De landmænd fortjener i lige så høj grad at blive hyldet for deres håndværk som de dygtige kokke, når de eftertragtede stjerner bliver uddelt,” siger Anne Lawaetz Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Det gastronomiske Danmarkskort viser, hvor i landet de forskellige mælke- og kvægproducenter, fåreavlere samt grise- og grøntsagsproducenter bor.

Kortet giver dermed også de danske forbrugere mulighed for at se, hvordan de lettest kan komme i nærheden af de produkter, der er så gode, at de bliver serveret på landets bedste restauranter.

“Forhåbentlig vil kortet være med til at øge den lokale stolthed over de dygtige landmænd landet over. Flere af dem har egen gårdbutik, så kortet giver også forbrugerne mulighed for at køre forbi deres lokale landmand og købe fx Michelin-gulerødder eller Michelin-kød,” siger Anne Lawaetz Arhnung.

Udover, at kortet gerne skal medvirke til, at forbrugerne får øjnene op for, at der lige rundt om hjørnet bor landmænd i verdensklasse, er der også en anden hensigt med det:

“Hvis kortet samtidig kan være medvirkende til, at flere landmænd kommer til at se muligheder i at samarbejde med de lokale restauranter, kan vi forhåbentlig komme til at høste endnu større hæder og anerkendelse til dansk gastronomi og landbrug i fremtiden,” siger Anne Lawaetz Arhnung.

Yderligere info. og kontakt til Anne Lawaetz Arhnung via: Pressekonsulent Linda Gjaldbæk, tlf.: 26 84 28 80 eller mail: lgjh@lf.dk

Seneste nyt fra lf.dk