Fra venstre Francis Cardenau, Kenneth Toft-Hansen, Christian Wellendorf og Rasmus Kofoed.

Danske landmænd leverer råvarer til dansk deltager ved VM for kokke

Landbrug & Fødevarer støtter kok Kenneth Toft-Hansen, der skal repræsentere Danmark ved VM for kokke, der løber af stablen tirsdag og onsdag i næste uge. Konkurrencen er med til at sætte fokus på danske fødevarer.

Når kok Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel skal repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or, der er det uofficielle verdensmesterskab for kokke, red., i Lyon i Frankrig tirsdag og onsdag i næste uge, er der stor opbakning til ham fra Landbrug & Fødevarer. Konkurrencen er nemlig med til at sætte fokus på danske fødevarer.

”De danske landmænd har et sublimt samarbejde med mange af de toprestauranter, vi er så stolte af i Danmark. Danske kokke er med til at placere Danmark på verdenskortet som et land i gastronomisk topklasse. Derfor støtter landbruget selvfølgelig også den danske deltagelse i Bocuse d’Or,” siger Anne Lawaetz Arhnung, der er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Siden Kenneth Toft-Hansen vandt den danske udtagelseskonkurrence til Bocuse d’Or i 2017, har han senest vundet bronze ved det uofficielle europamesterskab for kokke, Bocuse d'Or Europe, i juni sidste år.

Hård træning op til konkurrencen
Under træningen op til konkurrencen har Kenneth Toft-Hansen arbejdet med masser af gode, danske grøntsager – blandt andet fra Ingwersen Frugt i Taastrup, Kiselgården ved Holbæk og Søren Wiuff fra Gislinge ved Lammefjorden. Derudover er der også skaldyr fra bl.a. Hanstholm, produkter fra Naturmælk i Tinglev i Sønderjylland og Thise Mejeri fra Skive, på menuen, når mesterkokken går i gang i køkkenet.

Det er også de gode, danske råvarer, Kenneth Toft-Hansen tager med sig til finalen i Lyon.

”Fordi finalen finder sted i januar, er især fadretten inspireret af vinterhalvårets råvarer, og der indgår derfor blandt andet rødbeder, knoldselleri, løg og svampe. Det er et krav fra konkurrencens side, at fadretten skal have et nationalt islæt, og det bliver både afspejlet i råvarerne, men også i teknikker og i brugen af danske specialiteter som fx rygeost og Vesterhavsost,” siger
Mette Jasper Gammicchia, der er afdelingsleder for afsætning, ernæring & markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

Hovedpersonen selv,
Kenneth Toft-Hansen, siger:

”Retterne, vi præsenterer ved Bocuse d'Or, skal imponere visuelt og vise, at jeg og de andre kokke mestrer avancerede teknikker. Og så skal de bare smage godt! Det er en balance at få den bedste smag frem i råvarerne, uden at det bliver for bearbejdet, selvom jeg som kok har brugt måneder på at skabe retterne.”Driver til daglig Svinkløv Badehotel
Den danske kok, der til daglig driver Svinkløv Badehotel, vandt i 2014 sølv ved de uofficielle europamesterskaber. Ved det efterfølgende VM i 2015 blev det til en sjetteplads. Senest har han vundet bronze ved EM i juni sidste år.

Ved det sidste verdensmesterskab i 2017 var det Morten Falk, der repræsenterede Danmark. Det blev dengang til en tiendeplads.

Rasmus Kofoed vandt i 2011 Bocuse d'Or som den første og hidtil eneste dansker nogensinde.

Kofoed var både ved EM i juni og nu ved VM med som træner for Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf.Yderligere information eller kontakt til de landmænd, der leverer råvarer til Kenneth Toft-Hansen, via: Pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Linda Gjaldbæk, på tlf.: 26 84 28 80 eller mail: lgjh@lf.dkSeneste nyt fra lf.dk