Danmark vinder VM for kokke

Svinkløv-kokken Kenneth Toft-Hansen blev i aftes kåret som verdens bedste kok. Landbrug & Fødevarer støtter konkurrencen, fordi den er med til at sætte fokus på danske fødevarer.

Den danske kok Kenneth Toft-Hansen vandt i aftes det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or Europe, i den franske by Lyon.

Det er sjette gang, at Danmark står på podiet og modtager en medalje til Bocuse d’Or. 

 ”Det er et øjeblik, jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år,” siger Kenneth Toft-Hansen og fortsætter:

”Jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om, at jeg ville lykkedes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet, skyldes ikke mindst min fantastiske assistent, Christian Wellendorf. Han fik fuldt fortjent prisen som bedste ’commis’. Han har givet alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres,” siger Kenneth Toft-Hansen.


En tydelig rørt Kenneth Toft-Hansen med vinderstatuette og guldmedalje. (Foto: Andreas Stenmann)


Landbrug & Fødevarer bakker op
Landbrug & Fødevarer bakker op om kokke-konkurrencen, fordi den er med til at sætte fokus på danske fødevarer:

”Landmænd har et sublimt samarbejde med mange af de toprestauranter, vi er så stolte af i Danmark. Danske kokke er med til at placere Danmark på verdenskortet som et land i gastronomisk topklasse. Derfor støtter landbruget selvfølgelig også den danske deltagelse i Bocuse d’Or,” siger Anne Arhnung, der er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

De skandinaviske lande endte med at rydde bordet ved konkurrencen. Sverige blev således nummer to, mens Norge fik bronze. Til konkurrencen skulle der laves to retter; en forret og en hovedret.


Cheftræner Rasmus Kofoed i tæt dialog med mesterkokken. (Foto: Andreas Stenmann)


Danske mejeriprodukter og grøntsager i fokus
Kenneth Toft-Hansen havde til sine retter valgt temaet ’Flora Danica’ efter de klassiske opslagsværker om danske blomster og planter.

Kenneth deltog i konkurrencen med forretten ’Nature’, der blandt andet består af østers, muslinger og grøntsager, puntarelle, der er en særlig type salat, agurk, spirer og tørret æggeblomme, æble, rygeost og estragon samt cremede muslinger med blomkål og tang.

Hovedretten ’Winter Flora Danica’ bestod blandt andet af kalvekam med brisler, enebær, persille og citron, selleri, Vesterhavsost og sprød jordskok, hybenroseeddike og rødbede med brunede løg og stegt kalvefedt, cremede vilde svampe og persillestængler, æble og glaskål, estragon, rygeost og snegleæg, kalvefond med brunet smør, syltede ramsløg og vild timian.


Vinderhovedretten ’Winter Flora Danica’ (Foto: Andreas Stenmann)

 

Driver til daglig Svinkløv Badehotel

Den danske kok, der til daglig driver Svinkløv Badehotel, vandt i 2014 sølv ved de uofficielle europamesterskaber. Ved det efterfølgende VM i 2015 blev det til en sjetteplads. Senest har han vundet bronze ved EM i juni sidste år.

Ved det sidste verdensmesterskab i 2017 var det Morten Falk, der repræsenterede Danmark. Det blev dengang til en tiendeplads.

Rasmus Kofoed vandt i 2011 Bocuse d'Or som den første dansker nogensinde. Kofoed var både ved EM i juni og nu ved VM med som træner for Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf.

Danmarks næste kandidat til Bocuse d’Or skal findes ved en stor udvælgelseskonkurrence til august i Bella Center Copenhagen i forbindelse med deres store fødevareudstilling Bite Copenhagen.  Europamesterskaberne finder sted i 2020 i Tallinn i Estland.


Yderligere information eller kontakt til de landmænd, der leverer råvarer til Kenneth Toft-Hansen, via: Pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Linda Gjaldbæk, på tlf.: 26 84 28 80 eller mail: lgjh@lf.dk

 

Seneste nyt fra lf.dk