Minister og direktør blev testet i hygiejne og kostråd af Madskolebørn

Forældrene er endnu en gang nægtet adgang, når der i disse uger – for 16. år i træk – afholdes Madskoler for børn over hele landet. Landbrug & Fødevarers adm. direktør, Anne Arhnung, havde i dag inviteret Danmarks nye fødevareminister med på Madskole-besøg på Islands Brygge, hvor børnene satte såvel direktøren som ministeren på prøve med en test om kostråd, håndvask og opvask.

Der er godt gang i køkkenet på Skolen på Islands Brygge, da fødevareminister Mogens Jensen og adm. direktør Anne Arhnung lægger vejen forbi. Iklædt Madskoleforklæde hjælper de til med dagens menu, der står på Børnenes Brændende Kærlighed. Men inden de når at røre i gryderne, gennemgår børnene håndvaskens abc – for det er naturligvis vigtigt med god håndhygiejne, når man laver mad.

Formålet med Madskoler, der bliver afholdt af 4H i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000, er at lære børn og unge om sund kost og motion på en sjov og aktiverende måde. Og her på børnenes sidste Madskoledag, er det tydeligt, at de har lært meget i løbet af ugen. Kostråd, madspild og hygiejne er nogle af de emner, børnene har været igennem. Og at man skal spise varieret, huske fuldkorn, fisk, grøntsager osv. – det har de helt styr på. En læring de meget gerne deler ud af under besøget, hvor de madmodige børn begav sig ud i at teste ministeren og direktøren i de 10 officielle kostråd.

At ministeren er begejstret for at være på Madskolebesøg er tydeligt: "Det er supervigtigt, at de næste generationer lærer at spise og tilberede sund, varieret og bæredygtig mad, så jeg synes, det er et fantastisk initiativ", fortæller minister Mogens Jensen til LandbrugsAvisen. "Men jeg er allermest imponeret af glæden ved at lave mad, som man kan mærke stråle ud af de her børn. Vi går en fremtid i møde, hvor vi kan se at mere og mere mad bliver købt. Det her kan være med til at styrke lysten til selv at lave mad," tilføjer ministeren.

Hos Landbrug & Fødevarer er man mere end tilfredse med konceptet og samarbejdet bag madskolerne: ”Det er så vigtigt, at vores børn få viden om maden, så de selv kan træffe deres egne sunde valg – både nu og i fremtiden. Jeg er stolt over, at vi i Landbrug & Fødevarer er med til at arrangere Madskoler. Og det glæder mig meget, at ministeren har valgt at tage tid ud af kalenderen til at tage på Madskolebesøg,” lyder det fra Anne Arhnung, adm. direktør.

Alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft, hvilket er en forudsætning for, at deltagerprisen holdes nede. På årets lidt over 100 Madskoler, deltager knap 500 frivillige instruktører og 1900 madglade børn.

Og maden – ja, den får tomlen op fra de to gæster, som både får kokkehue, forklæde og Madbogen med hjem fra besøget.

Se flere billeder fra besøget på https://www.madskoler.dk/kontakt/presse/pressebilleder-mogens-jensen-og-anne-arhnung-2019

Seneste nyt fra lf.dk