Dyrevelfærd og kødkvalitet går hånd i hånd - Den Dybe Tallerken 2019

På Grilleriet på Østerbro i København trækkes Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris ’Den Dybe Tallerken’ hjem af Rokkedahl fra Nibe – kyllingeproducenten der garanterer 100 % rent kød og 100 % god smag.

Den fornemme pris uddeles for 19. gang af Dansk Fødevare Forums dommerkomite på årsmødet den 2. maj i København. Prisen bliver overrakt af Claus Meyer.

Rokkedahl er en familieejet kyllingeproducent som gennem 60 år har opdrættet kyllinger med fokus på dyrevelfærd og høj kødkvalitet. Deres vision om at være verdens førende bæredygtige kyllingeproducent, som sætter standarden med innovation og dyrevelfærd, betyder at de har gjort sig særligt bemærket inden for dansk fødevareerhverv.  I opdrættet med kyllinger stræber Rokkedahl efter, at dyrevelfærd går hånd i hånd med omtanke for miljø og klima.

De er i dag den kyllingeproducent i Danmark, der har mest fokus på dyrevelfærd og kvalitet i hele værdikæden frem til forbrugerne, og bruger desuden en slagtemetode som er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

”Jeg er meget beæret over at modtage prisen - og stolt over at få et skulderklap for det jeg kæmper for hver dag. Dyrevelfærd og kødkvalitet bør gå hånd i hånd – og jeg er glad for at flere er enige i dette ” lyder det fra ejeren Mark Rokkedahl.

”’Den Dybe Tallerken’ er et kæmpe skulderklap og en stor anerkendelse fra kollegerne i branchen, som skal bidrage til at inspirere og pege på nye udviklingsmuligheder” udtaler Mette Jasper Gammicchia, formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer.

Hvad er Dansk Fødevare Forum?

Dansk Fødevare Forum (DFF) blev stiftet i oktober 1994. Foreningen blev grundlagt på initiativ af en række virksomheder og organisationer i fødevareindustrien. Formålet var at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri. Dansk Fødevare Forum gennemfører konferencer og driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren. ’Den Dybe Tallerken’ er fødevarebranchens kvalitets- og innovationspris som har til formål at skabe opmærksomhed omkring innovation og kvalitet i den danske fødevaresektor, samt at påskønne virksomheder, organisationer eller personer, der gør en langsigtet forskel inden for fødevareinnovation samt at inspirere til kvalitet, innovation og bæredygtighed i den danske fødevaresektor. Alle med tilknytning til den danske fødevareindustri har tidligere i år kunne indstille en prismodtager.


Seneste nyt fra lf.dk