Her er de nominerede til den nordiske madpris Embla

Der er kommet 299 indstillinger til den nordiske madpris Embla, der bliver uddelt den 1. juni. Nu offentliggør juryen de nominerede, der blandt andet skal kæmpe om titlen som Nordisk madhåndværker 2019 og Nordisk råvareproducent 2019.

Hvem er bedste råvareproducent i hele norden? Hvem har det bedste koncept, der bidrager til at udvikle børn og unges viden og kundskaber i forhold til bæredygtighed og nordisk mad og madkultur? Svarerne får vi den 1. juni, men de syv nordiske landbrugsorganisationer bag den nordiske madpris, Embla, har nu fundet de nominerede.

I alt er der kommet 299 indstillinger ind fra de syv deltagende nordiske lande – det er næsten dobbelt så mange som for to år siden, og det har ikke været en nem opgave for juryen at udvælge de nominerede for hvert land. 

Lone Marie Eriksen, der er chefkonsulent ved Landbrug & Fødevarer og projektleder på den danske del af Embla, siger:

- Kvaliteten er høj, der er fokus på den gode smag, brug af nordiske råvarer, nye forarbejdnings-metoder og høj grad af bæredygtighed. Det er anden gang, at Embla skal uddeles, og det er en stor styrke for prisen, at der har været så mange gode indstillinger.

  
- Embla, der er en fælles, nordisk madpris, skal styrke den fælles nordiske mad-identitet, kultur og øge interessen for nordisk mad uden for Norden, siger Lone Marie Eriksen.


I år er Island vært for prisuddelingen, der finder sted 1. juni i Koncerthuset Harpa i Reykjavik. Prisuddelingen kombineres med NKF-Konferencen med temaet ‘Kvinder og Gastronomi’, hvor 300-350 kokke fra hele Skandinavien forventes at deltage.


- Når islændingene kæder de to ting sammen, skabes der en rigtig fin synergi, hvor Embla er med til at støtte op om en eksisterende, national event og på samme tid udnytter et nationalt momentum med fokus på mad, siger Lone Marie Eriksen.

De 7 danske nominerede til Embla-prisen 2019 er: 

Nordisk madhåndværker 2019: Adam Aamann, Aamanns ApS                

Nordisk råvareproducent 2019: Hestbjerg Økologi ApS, Marianne og Bertel Hestbjerg

Nordisk mad til mange 2019: Anne-Birgitte Agger.

Nordisk madkommunikatør 2019: Claus Meyer

Nordiske maddestination 2019: En del af Herslev / A part of Herslev.

Nordisk madiværksætter 2019: Læsk, Line Hoff og Eric Sponseller

Nordisk mad til børn og unge 2019: Haver til Maver

De syv nominerede for hvert af de nordiske lande kan findes på emblafoodaward.com, hvor interesserede også kan læse mere om den nordiske madpris, Embla.


Danske jurymedlemmer

Marie Sainabou Jeng, direktør i Koalition

Kenneth Wexiø, kulinarisk chef hos California Kitchen

Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus

Rådgivere

Pelle Øby Andersen, adm direktør for FOOD   

Trine Krebs, direktør i Frugtformidlingen

Yderligere kontakt til Lone Marie Eriksen, Landbrug & Fødevarer, via pressekonsulent Mille Marie Christensen, mic@lf.dk, 61702047.


Seneste nyt fra lf.dk