Foto: Colourbox

Vi Vil Europa: L&F indleder samarbejde med Europabevægelsen

Hvordan sikrer vi, at der er rimelige konkurrencevilkår landene imellem? At der er gode europæiske vækstmuligheder i en verden, der efterspørger flere og flere sikre, sunde og bæredygtige fødevarer? Det er nogle af de spørgsmål, der optager formanden for Landbrug & Fødevarer, når emnet faldet på EU. Nu indleder organisationen et samarbejde med Europabevægelsen, der skal styrke EU-debatten.

”Vi kan ikke tage for givet, at vi også fremover kan handle og samarbejde på tværs af landegrænserne i Europa. Det kræver et stærkt fællesskab,” lyder det fra Martin Merrild.

Landbrug & Fødevarer tilslutter sig nu initiativet ’Vi Vil Europa’, der har til formål at bringe Europapolitikken helt tæt på danskerne.

 

Bosse: L&F bidrager med stor faglig ekspertise

I alt 25 organisationer og politiske partier på tværs af fløjene en del af arbejdet med at styrke EU-debatten i hele landet.

Vi Vil Europa sætter gang i debatter på alt fra produktionsskoler til ældrecentre over hele Danmark. Der tilbydes også undervisning i europæisk politik til landets uddannelser samt studierejser til ældre.

”Vi er meget glade for at byde Landbrug & Fødevarer velkommen i Vi Vil Europa. Det er en stærk organisation, der spiller en central rolle i Europa-politikken, og som kan bidrage med en stor faglig ekspertise i vores netværk,” siger Stine Bosse, der som formand for Europabevægelsen var med til at sætte gang i initiativet.

Hun understreger, at i en tid med falske nyheder og forvrængede informationer er der brug for alle kræfter for at kunne sikre en stærk og faktabaseret EU-debat.

”Det skal give os danskere de bedste forudsætninger for at deltage i det europæiske demokrati.”

 

Politisk kampplads

Ifølge Martin Merrild er det væsentligste ikke at tale for eller imod EU, men derimod hvilket EU, vi ønsker:

”EU er en politisk kampplads ligesom Folketinget, og danskerne skal selvfølgelig ikke overlade indflydelsen til alle de andre. Vi håber, at flere danskere vil tage ordet og blande sig – ikke mindst i forbindelse med det kommende valg til Europa-Parlamentet. Derfor er vi gået med i ’Vi vil Europa’, siger Martin Merrild og tilføjer:

”Desuden er det jo lige så legitimt i dag som for 60 år siden at advokere for, at vores forskelligheder i Europa bedst håndteres ved at tale frem for at slås.”

 

Læs mere på vivileuropa.dk

Seneste nyt fra lf.dk