Årets vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris har fokus på ny teknologi

Hos Kokkenborg Aps er der orden, fokus på ny teknologi og på alle de hjælpemidler, der gør arbejdslivet lettere og rarere. Derfor vinder Kokkenborg Aps ’Landbrugets Arbejdsmiljøpris’ 2019. Prisen er netop blevet overrakt på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde.

”Jeg synes, det er en rigtig rar arbejdsplads. Vi blandt personalet har det simpelthen så godt sammen. Og så er der god struktur. Det er noget af dét, der er vigtigt for mig, og noget af det aller-allerbedste ved den her arbejdsplads.”

Sådan siger Lene Marie Hedemann, der arbejder i farestalden, hos Kokkenborg Aps, der er en opformeringsbesætning i Kirkeby på Sydfyn. Og det opsummerer faktisk meget præcist, hvorfor det er hendes arbejdsplads, der modtager ’Landbrugets Arbejdsmiljøpris’ 2019.

Se video her.

Det mener Helle Birk Domino, der er arbejdsmiljøchef i Seges. Helle Birk Domino står hvert år bag udvælgelsen af vinderen af ’Landbrugets Arbejdsmiljøpris´’, der bliver uddelt til en bedrift, som gør noget ekstra for at styrke sikkerhed i landbruget, der på trods af mange forskellige initiativer og tiltag, stadig er en farlig arbejdsplads.

Værdig vinder
Prisen er netop blevet uddelt på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning af viceformand Lone Andersen, der i sin tale blandt andet sagde, at:

”Der er et udpræget fokus på, at alle skal trives. Instruktionen til nye opgaver vægtes højt, og der er udarbejdet en oplæringsprocedure til alle nyansatte, hvor de i løbet af de første tre måneder får hjælp af en erfaren medarbejder, der sikrer, at den nye kollega tages godt imod, og at vedkommende får den tilstrækkelige instruktion i alle opgaver.”

Driftsleder Jan L. Hansen mener, at Kokkenborg Aps er en fantastisk arbejdsplads at være på:

”Her er mulighed for udvikling. Hvis du har problemer, så står du ikke alene med dem. Så kan du altid få hjælp af enten din leder eller af ejerne. Der er stor fortrolighed, og det er også derfor, at jeg har været her i så mange år.”

Godt arbejdsmiljø og god ledelse
Baggrunden for, at ’Landbrugets Arbejdsmiljøpris’ 2019 går til Kokkenborg Aps er også, at her går arbejdsmiljø og ledelse hånd i hånd:

”Her må alle sige noget. Det kan ikke nytte, at den nye elev sidder og tænker, at ”Det må jeg nok ikke mene noget om.” Her må alle mene noget. Og det gælder både i forhold til det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø,” siger Dorte Himmelstrup, der sammen med sin mand, Jens Himmelstrup, driver Kokkenborg Aps.

Parret er utrolig glade for at vinde prisen:

”Vi er selvfølgelig enormt glade for, at vi har vundet den her pris. Det har kun været muligt, fordi vi har sådan nogle engagerede og dygtige medarbejdere. Vi er også glade for, at Seges har taget initiativ til at sætte fokus på arbejdsmiljøet i landbruget med prisen her. Det er meget vigtigt for os,” lyder det fra en begejstret Jens Himmelstrup, mens Dorte Himmelstrup supplerer:

”Jeg er utrolig stolt over den her virksomhed, som vi driver. Og jeg er utrolig stolt af de medarbejdere, som jeg synes, er utrolig dygtige og dedikerede.”

Kokkenborg har 2.300 søer og beskæftiger 20 fastansatte.

Fakta:
• Seges uddeler hvert år Landbrugets Arbejdsmiljøpris til en landmand, der gør en særlig indsats for at skabe og udvikle et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø på bedriften. Vinderen af prisen arbejder seriøst og kreativt med arbejdsmiljøet og viser nye veje for sine kolleger.
• Ud over æren og anerkendelsen består prisen af en kontant præmie på 25.000 kroner. Prisen støttes af Seges, LandboNord, Sagro, Skov, Alm. Brand, 3M, Kramp, Lely, DLG, Tryg, Hatting og Jyske Bank.
• Seges’ arbejdsmiljøchef, Helle Birk Domino, udgør dommerkomiteen sammen med en arbejdsmediciner og næstformanden for Landbrugets Arbejdsmiljøudvalg. Se video om vinderen på seges.dk/arbejdsmiljoe

Seneste nyt fra lf.dk