Sydkorea åbner døren for dansk oksekød

Danmark har netop fået en endelig godkendelse til, at dansk oksekød nu kan eksporteres til Sydkorea.

Eksport af oksekød til Sydkorea er nu en reel mulighed for den danske fødevareklynge.

Danmark er sammen med Holland de første lande i EU, der opnår markedsadgang til Sydkorea.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi nu som nogle af de første fra Europa får mulighed for at eksportere til Sydkorea. Det er glædeligt i en tid præget af markedsuro bl.a. med brexit i baghovedet, at vi formår at åbne nye markeder. Det viser endnu en gang, den gode status vores danske fødevareklynge har i udlandet, siger Flemming Nør-Pedersen.

Det sydkoreanske parlament godkendte tidligere på året importen af dansk oksekød, og siden da har man forhandlet de sidste koreanske krav på plads.


Eksportcertifikatet bliver gjort tilgængeligt på Fødevarestyrelsens database, og eksport til Sydkorea er nu en reel mulighed for de danske oksekødproducenter.


Positivt med nye markeder

​ Den nye markedsadgang omhandler alle spiselige del af kreaturer under 30 måneder, og det åbner døren til mere end 50 millioner indbyggere med et gennemsnitligt oksekødsforbrug, der ligger på niveau med det europæiske.

Det glæder Danish Crown Beef, der er Danmarks største kreaturslagteri.

- Det er en rigtig god nyhed. Vi begynder at se stigende priser på kød fra kalve og ungdyr under 30 måneder i store dele af Asien. Vi har inden for den seneste uge lukket ordrer, der indikerer, at markedet nu flytter sig trukket af den store efterspørgsel på kød i Kina. Det er svært at spå om, hvor meget det vil betyde for afregningen til de danske landmænd, men nye markeder er altid positivt og særligt i en situation som nu, hvor der er et overudbud af oksekød i Europa, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Den danske oksekødsbranche har allerede en betydelig eksport til Sydøstasien, hvor man de senere år i gennemsnit har eksporteret cirka 1000 tons oksekød til en årlig værdi på mellem 20–30 millioner kr. Landbrug & Fødevarer forventer, at priserne i Sydkorea vil ligne det japanske marked, hvor man i 2018 i gennemsnit eksporterede til en værdi af cirka 43.000 kr. pr. tons.

 

Sydkorea er ligesom Kina også ramt af afrikansk svinepest, og derfor forventes det, at efterspørgslen på animalsk protein vil stige, vurderer Landbrug & Fødevarer.

 

I 2018 eksporterede den danske fødevareklynge for 1,3 mia. kr. til Sydkorea.

 

For yderligere, kontakt: Caroline Gerd Frandsen, pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, tlf. 20 76 17 90, cagf@lf.dk

Seneste nyt fra lf.dk