Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F: Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat

Landbrug & Fødevarer tager skarp afstand til de aktivister fra Greenpeace, der i dag er brudt ind på en dansk bedrift med griseproduktion.

I de tidlige morgentimer brød 17 aktivister fra Greenpeace ind på en bedrift på Vestsjælland og klatrede op på både staldtag og gylletanke for at montere bannere med ordene ”Stop svinene, Giv Danmark landet tilbage” og ”Stop svinefabrikkerne.”

Det er en helt uacceptabel opførsel, mener Landbrug & Fødevarer, der har været i dialog med landmanden siden morgenstunden.

- At en større gruppe aktivister trænger ulovligt ind hos en familieejet virksomhed for at få opmærksomhed er langt over grænsen for, hvad vi skal og vil finde os i. Landmænd, der ønsker at passe deres arbejde, bliver taget som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

- Én ting er, at Greenpeace opfører sig så ekstremt, som de gør. Noget helt andet er, at flere medier agerer nyttige idioter og gerne medvirker til at hænge familien ud med navns nævnelse og billeder, som Greenpeace har taget under den ulovlige indtrængen. Det er da pinagtigt, at nogle medier gerne hjælper med at hænge mennesker ud for at passe deres arbejde og dermed giver aktivisterne den uberettigede opmærksomhed, de efterspørger så ihærdigt, fortsætter han.

Landbrug & Fødevarer har løbende dialog med de involverede landmænd på Vestsjælland, ligesom der er dialog med politiet. Sagen er anmeldt.

Erik Larsen fortæller, at Landbrug & Fødevarer også har klaget til TV 2’s øverste ledelse:

- I de her dage er vi jo vidner til et pinagtigt journalistisk niveau, hvor man blindt viderebringer udokumenterede påstande. TV 2 har ikke hørt det sidste fra os.

L&F opfordrer danske landmænd til at ringe på Landbrug & Fødevarers pressetelefon på tlf. 33 39 45 20, hvis man har brug for sparring eller at tage kontakt til politiet, hvis man oplever noget lignende.

Seneste nyt fra lf.dk