Foto: Colourbox

Styrelse: Man skal ikke frygte medicinrester i danske fødevarer

Holder man sig til danske varer, så er der ingen grund til bekymring for at få medicinrester i maden. Det dokumenteres igen i en ny rapport fra Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen undersøgte sidste år mere end 12.000 prøver af blandt andet æg, mælk og grisekød for rester af blandt andet antibiotika, smertestillende stoffer og en række forbudte stoffer og hormoner. I alt blev der blot fundet fem overskridelser af grænseværdierne. 

Fødevarestyrelsen betegner i en pressemeddelelse resultaterne som opløftende, og fremhæver at landbruget har styr på medicinresterne

Formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, er tilfreds, men ikke spor overrasket.

- Undersøgelsen bekræfter bare, hvad alle ved, nemlig at vi har en fantastisk velfungerende fødevare- og veterinærsektor. Danske landmænd, fødevarevirksomheder og dyrlæger er i absolut verdensklasse, når det gælder fødevaresikkerhed. Efterhånden må de sejlivede myter om antibiotikarester i danske fødevarer da være lagt endegyldigt i graven siger Martin Merrild.

Fødevaremyndighederne tager stikprøvekontroller på både slagteriet og i staldene, og kun meget sjældent bliver der fundet overskridelser af grænseværdierne for medicin i danske fødevarer. Branchen tager derudover prøver fra slagtedyr og mælk, som en del af deres egenkontrol.

Læs pressemeddelelsen fra Fødevarestyrelsen

Seneste nyt fra lf.dk