Tre unge landbrugsskoleelever lod sig torsdag eftermiddag hylde af bl.a. fødevareminister Mogens Jensen og formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion, Hans Erik Jørgensen, i kåringen af ’Årets øko-elev’ 2019. Førstepladsen gik til Sigurd Holst fra Kalø Økologisk Landbrugsskole, mens andenpladsen gik til Asger Marker Due fra Bygholm Landbrugsskole. Matilde Munch fra Agroskolen i Hammerum blev ’Årets bobler.’

Tre stolte landbrugsskoleelever vinder priser

Landbrug & Fødevarer har netop for første gang afholdt konkurrencen ’Årets øko-elev.’ Det skete den 24. oktober på Økologisektionens Årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Fødevareminister Mogens Jensen har for første gang netop overrakt priserne til ’Årets øko-elev’ på Landbrug & Fødevarers Økologisektions Årsmøde. Ud af de ni dygtige nominerede blev hele tre elever hædret for deres engagement i den økologiske produktion.

Førstepladsen gik til Sigurd Holst fra Kalø Økologisk Landbrugsskole, mens andenpladsen gik til Asger Marker Due fra Bygholm Landbrugsskole.

Om Sigurd Holst sagde fødevareminister Mogens Jensen bl.a., at:

”Sigurd har et stort engagement i den økologiske produktion. Han kommer tit med nye forslag, der kan optimere produktionen og produktiviteten på det landbrug, han arbejder på. Sigurd er en videbegærlig ung mand, der søger ny viden inden for forskning, i de traditionelle produktionsformer og blandt de alternative produktionsformer.”

Til daglig er Sigurd Holst i praktik mellem 1. og 2. hovedforløb på Kaløs skolelandbrug, hvor han får rig mulighed for at slå sine folder indenfor den økologiske grøntsagsdyrkning, der er hans store interesse:

Om vinderen af 2. pladsen, Asger Marker Due, der til daglig er elev hos Bovbjerg Økologi, hvor han arbejder med økologiske grise, sagde Mogens Jensen bl.a., at:

”Asger har en utrolig stor interesse og forståelse for den økologiske produktionsform. Stor ihærdighed og gå-på-mod kombineret med viljen og lysten til at gå det ekstra stykke for at få tingene til at lykkes, kendetegner Asger. Asger brænder for arbejdet med økologiske grise og at få tingene til at lykkes på dyrenes og naturens præmisser.”

Mange gode nominerede
I alt har ni landbrugsskoleelever med stor interesse for økologien været indstillet til ’Årets øko-elev’. Et dommerpanel bestående af seks personer har voteret om de ni kandidater på baggrund om deres interesse for økologien, deres faglige engagement, deres nysgerrighed på det økologiske håndværk samt initiativlyst.

Formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektions bestyrelse, Hans Erik Jørgensen, er rigtig glad for alle de super gode kandidater, der har meldt sig på banen:

”Jeg synes, vi har haft et rigtigt spændende kandidatfelt med mange meget kvalificerede kandidater, der både er dygtige økologiske håndværkere, og som også har stærke holdninger til måden at drive landbrug på. Det tegner godt for fremtiden,” sagde Hans Erik Jørgensen.

Efter kåringen trak Hans Erik Jørgensen en ekstra ’kanin’ op af hatten, da han introducerede kategorien
’Årets Overraskelse’, der reelt også kan betegnes som ’Årets bobler’. Her vandt Matilde Munch fra Agroskolen i Hammerum.

Som begrundelse for valget af Matilde sagde Hans Erik Jørgensen:

”Matilde er valgt, fordi hun er ung i feltet; hun er 17 år, men har allerede en klar kurs i sin uddannelse. Hendes undervisere fremhæver Matilde som en elev, der er god til at argumentere for økologien, samtidig med, at hun også er nysgering på andre produktionsformer, hvilket styrker hendes økologiske ståsted. Matilde vil gerne være med til at udvikle økologien i fremtiden; det glæder vi os til.”

Om Sigurd Holst
Sigurd Holst skal til januar begynde på 2. hovedforløb på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Sigurd har aktivt valgt at være i praktik på skolens landbrug, da hans store interesse er planteavl og særligt grønsagsproduktion.

Om Asger Marker Due
Asger Marker Due er snart udlært som faglært landmand med speciale i svin fra Bygholm Landbrugsskole. I sin praktik arbejder han hos Henrik Bovbjerg med økologiske grise.

Seneste nyt fra lf.dk