Nu skal der grønne hjerter på bøffer og mejeriprodukter

Først var det grisekødet, så kyllingerne og fra 2020 kan forbrugerne nu også købe kalve- oksekød og mejeriprodukter med det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke. Det glæder Landbrug & Fødevarer, der er en af samarbejdspartnerne bag mærket, at ordningen nu igen udvides.

Nu bliver det nemmere for forbrugerne at købe ind med hjertet, når de vil sætte tænderne i en saftig dansk bøf.

Fødevareminister Mogens Jensen har netop besluttet, at det statslige dyrevelfærdsmærke bliver udvidet, så forbrugerne til næste år kan købe mejeriprodukter med det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke. Derudover skal røde bøffer og hakket okeskød efter planen også prydes med enten et, to eller tre grønne hjerter.

Anne Arhnung, adm. Direktør i Landbrug & Fødevarer, roser ministeren for at udvide dyrevelfærdsmærket.

-Dyrevelfærdsmærket er allerede velkendt og udbredt blandt forbrugerne. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at 71 procent af forbrugerne lægger vægt på dyrevelfærd. Mærket gør det nemmere at købe oksekød og mejeriprodukter fra kvæg med endnu bedre dyrevelfærd, Derfor håber jeg, at forbrugerne vil tage godt imod hjerterne på mælk, yoghurt, bøffer og hakket kød, når de står ved køledisken, siger hun.

Dyrevelfærdsmærket er et samarbejde mellem Miljø- og Fødevareministeriet, landmænd, fødevarevirksomheder, brancheorganisationer, dyreværnsorganisationer og detailhandlen. Tilbage i 2017 kom Dyrevelfærdsmærket på grisekød og i 2018 på kyllingekød.

Dyrevelfærdsmærket er delt op i tre forskellige niveau med 1, 2 eller 3 hjerter. Jo flere hjerter, desto bedre dyrevelfærd. Mærket giver forbrugerne større gennemsigtighed og større indflydelse på produktionen.

Det er ikke gratis at stille ekstra dyrevelfærdskrav til landmændene, men dyrevelfærdsmærket giver mulighed for at belønne den, indsats for dyrevelfærden hos køer og kalve

-Vi har allerede et højt niveau af dyrevelfærd i kvægbruget, men vi ved, at mange landmænd gerne vil gøre endnu mere for velfærden hos deres dyr.  Jeg håber, at forbrugernes betalingsvilje vil give mange producenter mulighed for at producere til hjertemærket og få den anerkendelse, der også ligger heri, når der er investeret tid og penge i ekstra tiltag for dyrevelfærden, siger Ida Storm, sektordirektør, Kvæg. 

 

 

Seneste nyt fra lf.dk