L&F: Fornuftigt finanslovsudspil under de ekstraordinære omstændigheder

Regeringens finanslovsforslag mangler initiativer til at udvikle landdistrikternes erhvervsliv og midler til innovativ klimaindsats, mener Landbrug & Fødevarer.

Der er generelt et afbalanceret og økonomisk fornuftigt bud på finanslov, som regeringen præsenterede mandag. Landbrug & Fødevarer havde dog gerne set flere midler til investering i innovative klimaløsninger og initiativer til at styrke landdistrikternes erhvervsliv.

Det siger Morten Holm Østergaard, erhvervspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer.

- Vi havde gerne set, at der var fundet midler til at sætte gang i nye innovative teknologier inden for klimaområdet. Vi skal udvikle erhvervslivet, herunder landbruget og fødevaresektoren, gennem ny teknologi og intelligente løsninger, og her må vi konstatere, at der ikke er afsat de store midler. Det vil selvfølgelig gøre det sværere for erhvervslivet at realisere visionerne for klimaindsatsen, hvor Landbrug & Fødevarer har en målsætning om en klimaneutral fødevareproduktion i 2050, siger Morten Holm Østergaard.

Han beklager også, at der ikke er særlige initiativer i forhold til at udvikle landdistrikternes erhvervsliv.

- Det er notorisk landdistrikterne, der lider mest efter kriser, og vi havde gerne set ekstra fokus på at modvirke den trend. Det er rigtigt ærgerligt, at man lægger op til at sløjfe bredbåndspuljen, som har været vigtig i forhold til at sikre den digitale udvikling i landdistrikterne. Det er er forkert skridt at tage i forhold til at sikre et Danmark i geografisk balance, sige Morten Holm Østergaard.

Generelt mener han dog, at det er et fornuftigt finanslovsforslag.

- Det er nogle helt ekstraordinære betingelser, der skal laves finanslov under i år. Set i det lys, så er det på mange måder et afbalanceret forslag, som regeringen er kommet med. Det vil kunne give økonomien gode muligheder for at komme godt ud på den anden side af corona-krisen. Det er vigtigt at en ansvarlig finanspolitik går hånd i hånd med relevante økonomiske stimuli. Det er i øvrigt fornuftigt, at regeringen prioriterer den grønne forskning, siger Morten Holm Østergaard.


Seneste nyt fra lf.dk