Madskole 2020 (Foto: Fotograf Carsten Andersen)

300 børn indtager skolekøkkener i særudgave af Madskoler

Denne sidste sommerferieuge får knap 300 børn lærerige oplevelser med mad på ’3 dage med Madskoler’. Aktiviteten erstatter de populære Madskoler som i år er blevet aflyst på grund af COVID-19.

Grydeskeen i egen hånd og forældrene ud af køkkenet. Det er i grove træk opskriften på ’3 dage med Madskoler’, der finder sted forskellige steder i landet. På i alt 17 danske skoler skal der hakkes, steges og bages, føles, duftes og smages.

Madskoler arrangeres af i børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Programmet for særudgaven af ’3 dage med Madskoler’ tager udgangspunkt i erfaringerne fra tidligere års Madskoler.

De bedst egnede og mest populære opskrifter er blevet håndplukket, hvilket betyder at bl.a. kartoffelpizza, bønnefritter og æggetoast er på menuen i løbet af de tre dage. Hertil kommer et naturligt fokus på hygiejne, ligesom der selvfølgelig også vil være plads til leg og hygge i løbet af dagene.

’3 dage med Madskoler’ kan kun lade sig gøre, fordi mere end 70 voksne har sagt ja til at være frivillige. At instruktørerne arbejder frivilligt, er grundlaget for, at deltagerprisen kan holdes nede. Ud over de 17 ’3 dage med Madskoler’, der afholdes landet over i uge 32 arbejdes der på højtryk for at kunne tilbyde endnu flere ”3 dage med Madskoler” i efterårsferien. Nærmere information på  www.madskoler.dk.

Seneste nyt fra lf.dk