foto: Colourbox

L&F: Positivt med tiltag for at styrke eksporten

Nye initiativer er vigtige og nødvendige, ikke mindst for agroindustrien, som typisk eksporterer en meget stor del af omsætningen.

Det er glædeligt at et bredt flertal i Folketinget fastholder et positivt fokus på eksporten og virksomhedernes muligheder for at komme bedre igennem COVID 19 udfordringerne. Der vil være et betydeligt behov for at holde markeder åbne og forbedre fremtidige afsætningsmuligheder. 

Det siger Morten Holm Østergaard, erhvervspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer om den eksportpakke, der blev politisk enighed om onsdag.

- Eksportpakken indeholder interessante elementer især omkring myndighedssamarbejde og finansiering, som kan forbedre grundlaget for eksporten på den anden side af corona. Det er også positivt, at der reserveres midler til opfølgning på genstartspakkerne. Det giver mulighed for at tage hensyn til udfaldet af Brexit forhandlingerne, som jo desværre fortsat ser meget vanskelige ud, siger Morten Holm Østergaard.

Han understreger, at der for mange sektorer aktuelt er mørke udsigter.

- For eksempel agroindustrien må imødese betydeligt fald i eksporten, som for mange af virksomhederne tegner sig for 85-95 procent af den samlede omsætning. Derfor er initiativerne, for eksempel i form af projektmodning, og mere kapital til Eksportkreditfonden, særdeles vigtige og velkomne, siger Morten Holm Østergaard, og fortsætter:

- Vi håber meget, at det positive fokus på erhvervslivet også vil kunne genfindes i finansloven.

Seneste nyt fra lf.dk