Ny kampagne sætter fokus på dyrevelfærdsmærket

Landbrug & Fødevarer er en del af en ny kampagne, som sætter fokus på dyrevelfærdsmærket som pryder flere og flere produkter i de danske supermarkeder.

Det statslige mærke ”Bedre Dyrevelfærd” blev lanceret i 2017 og den nye kampagne, Noget på Hjerte, giver forbrugerne en bedre forståelse af, hvad mærkningsordningen konkret betyder for dyrevelfærden.

Dyrevelfærdsmærket, som også kaldes ’Bedre dyrevelfærd’ og ‘Hjertemærket’, er Miljø- og Fødevareministeriets officielle dyrevelfærdsmærke. Det er opdelt i tre niveauer - jo flere grønne hjerter, jo højere niveau af dyrevelfærd. 

I kampagnen kan man som forbruger få et nemt og overskueligt overblik over, hvad hjerterne betyder for dyrene i stalden. På den måde gør mærket det nemmere at sammenligne forskellige produkter på mere end pris. 

Uanset mærkningen, kan danske forbrugere dog være helt trygge ved, at der altid er tænkt på dyrevelfærden på landets gårde. Danske landmænd har nemlig generelt et højt niveau af dyrevelfærd og går på mange områder længere end de krav, som EU har opstillet.

Du kan læse om kampagnen her.

Seneste nyt fra lf.dk