Kom søndag den 24. maj til drive-in Sofari hos Flemming Jørgensen og besøg fra bilen de 200 søer og de mange smågrise, som boltrer sig på marken. (Foto: Henrik Bjerregrav)

Kom til drive-in Sofari hos Kjeldbjerg Økogris ved Skive

Økologisk griseproducent Flemming Jørgensen inviterer i disse corona-tider til drive-in Sofari søndag den 24. maj 2020 fra kl.10–14.

Her er der mulighed for at pakke bilen og tage familien med en tur til Kjeldbjerg Økogrise, hvor man kan køre på grusvejen langs Flemming Jørgensens mark og opleve de økologiske grise, som nyder foråret på græsmarkerne.

"Det er blevet så moderne med drive-in arrangementer. Da mine marker med grise i år ligger ud til mere end én kilometer grusvej, så tænkte jeg: Hvorfor ikke også lave drive-in Sofari”, siger Flemming Jørgensen, der ejer Kjeldbjerg Økogris. 

Kjeldbjerg Økogris har 200 søer og producerer cirka 5500 økologiske slagtegrise om året. Efter 15 år med konventionel svineproduktion lagde Flemming Jørgensen i 2017 driften om til økologi. En beslutning, han synes, har været god for både dyr og mennesker. 

”Vi nyder at komme i marken hver dag og se, hvordan grisene udlever deres naturlige adfærd – tidligere passede vi grise på vores præmisser, nu passer vi dem på deres. Det vil jeg gerne dele med danskerne, siger Flemming Jørgensen” 

Hvordan foregår drive-in Sofari?
På drive-in Sofari hos Flemming Jørgensen kører man en tur langs markerne og ser på de økologiske grise, der roder i jorden, bader i mudderhuller og løber omkring. Flemming Jørgensen og hans medhjælpere guider gæsterne gennem ruten, hvor også vand- og fodervogne vil kører rundt; der vil være traktorer at se på og en pose med informationsmateriale om økogrise, opskrifthæfter, pixibog til børnene samt mulighed for at deltage i en quiz, hvor man kan vinde en pakke økologisk kød fra Friland til en værdi af 500 kr.  

Traditionel Sofari aflyst i 2020
Sofari er en årlig tilbagevendende begivenhed siden 2010: Her har økologiske griseproducenter inviteret danskerne inden for gården og vist det økologiske griseliv frem. Men sådan bliver det ikke i år på grund af coronakrisen. 

”Det er super ærgerligt, at det ikke er muligt at holde traditionel Sofari på grund af Covid-19. Men fra cirka 1. september bliver det muligt på de sociale medier at komme helt tæt på de økologiske grise, når FØKS lancerer en ny digital indsats om de økologiske grise. Og så håber vi, at rigtig mange danskere til næste år, når verden forhåbentlig igen er mere normal, har lyst til at komme til Sofari den sidste søndag i maj, siger Randi Vinfeldt, formand for foreningen FØKS, der står bag Sofari.     

Praktiske oplysninger: 
Drive-in Sofari holdes hos Kjeldbjerg Øko-gris. Der er indgang til markerne fra Trevadvej 21, 7800 Skive.

Yderligere oplysning:  
Flemming Jørgensen, Kjeldbjerg Økogris m: 2230 4676
Randi Vinfeldt, formand for FØKS: m: 4017 7841
Hanne Børsch, projektleder Sofari m: 2724 5833

Om Sofari 
Sofari arrangeres af FØKS i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland A/S, Organic Pork og Tican. FØKS er en forening af økologiske griseproducenter, som brænder for deres arbejde med øko-grise. 

Læs mere om øko-grise på www.sofari.dk eller følg os på Facebook og Instagram under sofaridk. 

Seneste nyt fra lf.dk