Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Tillykke til de nominerede til Danmarks bedste øko-køkken. De sætter økologi på dagsorden og tilbyder sæsonaktuelle, friske og varierede måltider. De formår at guide og inspirere gæsten til den bedste madoplevelse.

kØkkenprisen uddeles til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt inden for arbejdet med økologiske råvarer.

De Økologiske Køkkenroser skriftede i år navn til kØkkenprisen. Ændringen er en del af markeringen af at det danske Ø-mærke har været på markedet i 30 år. Derfor er der nu skruet ekstra op for ambitionerne og kriterierne, så prisen følger med tiden og fortsat kan være med til at højne kvaliteten ude i køkkenerne. 

Inspiration for andre
De nominerede kandidater til kØkkenprisen er først og fremmest udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil, der kan være til inspiration for andre køkkener. Og så er der tale om køkkener, der har et ekstraordinært fokus på at lave god og velsmagende mad, hvor der er fokus på sæsonens økologiske råvarer.

På trods af den ekstraordinære Covid-19 situation, har antallet af indstillinger været højt. De mange indstillinger og deres høje ambitionsniveau vidner om, at den økologiske grønne dagsorden er kommet for at blive og at, der er stor stolthed forbundet med at bidrage til prisen og den ære der følger ved at blive nomineret til prisen.

Det høje niveau har gjort juryens udvælgelsesproces sværere, fordi der har været så mange kvalificerede kandidater på tværs af hele Danmark. I år skal juryen blandt andet besøge et botilbud i København, et hospital i Randers og en Højskole i Hørve.

- Det har været en utrolig spændende og svær udvælgelsesproces. Kreativiteten og opfindsomheden, der har gennemsyret årets indstillinger, har været helt i særklasse og det bliver noget af en opgave at finde den endelige vinder. Jeg og resten af juryen glæder os til at komme ud og se de gode initiativer udført i praksis og møde ildsjælene bag, på deres egen hjemmebane i køkkenerne, siger Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for kØkkenprisen hos Landbrug & Fødevarer.

De nominerede er:

  • Daginstitutionen Lunas Ark, Greve
  • Botilbuddet Rentemestervej, Center Campo, København NV
  • Vallekilde Højskole, Hørve
  • Regions Hospitalet Randers, Randers

Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.

Juryen besøger de nominerede køkkener i juni og juli, hvorefter vinderen vil blive præsenteret på den store branchedag ‘Fødevaredagen’, der afholdes 29. september på Hindsgavl Slot på Fyn.

Yderligere information
Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for kØkkenprisen hos Landbrug & Fødevarer, tlf.: 33394010 eller mail krpg@lf.dk.

Logoer og profilbilleder til download her under pressematerialer.

Seneste nyt fra lf.dk