Grafik: Sundhedsstyrelsen

Coronavirus: Landbrugsdanmark leverer

Forsyningskæderne til landmanden fungerer, landmænd og fødevareproducenter arbejder, og butikkerne vil løbende få friske varer på hylderne fra os.

Mens store dele af samfundet corona-lukker er det vigtigste at slå fast herfra: Lastbilerne ud til jer med foder og andre varer ruller, og lastbilerne der henter mælken og dyrene bliver prioriteret højt af virksomheder og myndigheder. Landbruget får, hvad vi skal bruge – og vi leverer, hvad danskerne har brug for.

Kritisk vigtige dele af L&F og SEGES som sundhedskontroller, vaskehaller, it-systemer og laboratorier kører videre. Fra Fødevarestyrelsen og Landbrugsstyrelsen er meldingerne, at de er klar til at hjælpe og udføre de kritisk vigtige opgaver – mens fysiske kontroller er udskudt.

I landmænd, jeres medarbejdere, virksomhederne I handler med, jeres rådgivere og organisationer er alle berørte på en eller anden måde, nogle desværre økonomisk. Men først og fremmest står vi sammen om at holde danskerne forsynede og mætte.

Forsyningskæderne til landmanden fungerer, landmænd og fødevareproducenter arbejder, og butikkerne vil løbende få friske varer på hylderne fra os.

I onsdags kunne vi få minutter efter statsministerens tale se danskere storme den lokale Netto for at få hakkekød, salat og mælk. Fra dansk landbrugs side må vi sætte tykke streger under, at der INGEN grund er til at se hamstringsscener i danske butikker. Vi producerer og leverer mad nok.

Viden

SEGES har på Landbrugsinfo offentliggjort en side målrettet landmanden og rådgiverne i rådgivningsvirksomhederne. Her er der blandt andet gode råd til landmanden som arbejdsgiver og links til sundhedsmyndighederne. Siden vil løbende blive opdateret.
 

 

Møde med statsministeren

På den politiske front arbejder vi intensivt. Landbrug & Fødevarer var sammen med andre erhvervsorganisationer inviteret til møde i Statsministeriet om coronavirussens udfordringer i mandags den 9. marts, hvor vi leverede direkte input forud for regeringens hjælpepakke til erhvervslivet. Som opfølgning på mødet har jeg sendt et brev til en række ministre, der understreger udfordringerne for fødevaresektoren.
 
Vi vil i L&F fortsætte samarbejdet med regeringen om situationen og følger udviklingen tæt i samarbejde med andre organisationer, myndigheder og organisationer.
 

Med venlig hilsen

Martin Merrild, formand, Landbrug & Fødevarer

Niels Kenneth Østergård Scheel

Jens Munk Ebbesen

Frank Øland

Jacob Langvad Nielsen

Bodil Irene Jensen

Seneste nyt fra lf.dk